Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Πέθανε, σε ηλικία 53 ετών, ο George Michael
Πέθανε, σε ηλικία 53 ετών, ο George Michael

Πέθανε, σε ηλικία 53 ετών, ο George Michael

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 53 ετών, άφησε ο διάσημος τραγουδιστής George Michael, στο σπίτι του στο Οξφορντσιρ της Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε – τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώρα Λονδίνου – ο εκπρόσωπός του.

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά, από καρδιακή ανακοπή, στο σπίτι του τα », αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του τραγουδιστή. Ζήτησε μάλιστα από τον κόσμο να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειας του τραγουδιστή αυτές τις δύσκολες ώρες.

 Ο George Michael γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1953 με το όνομα εώργιος Παναγιώτου στο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η του Αγγλίδα χορεύτρια.  Έγινε παγκοσμίως γνωστός κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και 1990 αρχικά με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Μια από τις πολλές επιτυχίες των Wham! ήταν και το κομμάτι «Wake me up before you go-go»

Στη σειρά των μεγάλων επιτυχιών του George Michael περιλαμβάνεται και το γιορτινό Last , και μοιάζει τραγική ειρωνία ότι και ο ίδιος απεβίωσε τη νύχτα των Χριστουγέννων.

Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική , την οποία επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιο. «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy.

Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ “Patience”, που κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία.

Ο τραγουδιστής πέρασε επανειλημμένα φάσεις που αντιμετώπισε προβλήματα με τα και το στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το Range Rover του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στη Mercedes του κι ομολόγησε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δυο χρόνια.

Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο “Faith” (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο “Symphonica” (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση