Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής
Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Σε ηλικί 74 ετών έφυγε πό τη ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής , ο ερμηνευτής του εμβληματικού τραγουδιού «Δελφίνι δελφινάκι».

Ο γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συν με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου – Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας.

Αξέχαστες επιτυχίες οι συν του με Μάνο Λοϊζο και Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου συμμετείχε σε 10 ταινίες.

Τραγούδησε Κατσαρό και Πυθαγόρα.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα του Τόλη Βοσκόπουλου.

Το τελευταίο του άλμπουμ προτού αποσυρθεί από το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο το 1985 πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό της Αθήνας.

Το 2000 κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκ και το δεύτερο με περίφημα ελληνικά στην απόδοσή τους.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση