Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Σάββτο 18/11, το τμήμ της Παραδοσιακής Χορωδίας της Ι.Μ.Δ. θα εκπροσωπήσει την Τοπική Εκκλησία στο 8ο Φεστιβάλ Μουσικής, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και Χορωδιών Ελλάδος, σε με το Μέγαρο Μουσικής ς, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και Χορωδιών πάει…. Μέγαρο».

Οι εκ, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής ς», το Σάββατο 18 και την 19/11 και θα συμμετάσχουν πάνω από 50 σύνολα Πολυφωνικής Χορωδιακής, καθώς και Ορχηστρικής Μουσικής, από την κα το Εξωτερικό. Η Χορωδία της Μητροπόλεως θα εμφανιστεί στις 11 π.μ. του Σαββάτου 18/11, στην 8η θέση.

Την Μεικτή Παραδοσιακή Χορωδία στελεχώνει ένα άρτιο σύνολο 60 χορωδών, που θα παρουσιάσει πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα από την Ιωνία, τη και άλλες περιοχές, με τη συνοδεία των εκλεκτών μουσικών Θανάση Δραγάνη στο λαούτο και Ζήση εωργαλιό στο κανονάκι.
Την διδασκαλία και διεύθυνση της Χορωδίας έχει η Μαριάννα Σαμαρτζή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση