Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Πανελλήνια συνάντηση ορχηστρών και καθαριστικών συνόλων στον Βόλο
Πανελλήνια συνάντηση ορχηστρών και καθαριστικών συνόλων  στον Βόλο

Πανελλήνια συνάντηση ορχηστρών και καθαριστικών συνόλων στον Βόλο

Η “ S e m p r e V i v a ” , διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας, τις ημέρες Δευτέρα 20 Ιουνίου και Τρίτη 21 Ιουνίου , ένα διήμερο ς κιθαριστών από όλη την Ελλάδα στην πόλη του Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής.

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο ς της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στα Μελισσιάτικα, όπου συμμετέχουν τα κιθαριστικά σύνολα:
• «FirePlay» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης
• Μικρή Ορχήστρα κιθάρας του Δ.Ω.Κοζάνης
• Κιθαριστικό Σύνολο & Χορωδία Μοντέρνας Μουσικής του Μουσικό Σχολείο Βόλου
• ”19 Τάστα”
• «Εξάχορδο» του Δ.Ω.Βόλου
• Ορχήστρα Δ.Ω.Λάρισας & Volos Guitar Company
• “” & “ Junior”

Η διεξαγωγή της 1η Πανελλήνιας Συνάντησης Ορχηστρών και Κιθαριστικών Συνόλων στο Βόλο, γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, από τις 9:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό κλασικής κιθάρας στο «Αθανασάκειο Βόλου» που θα αποτελέσει παράλληλη δράση της «1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών στο Βόλο», με θέμα: «Κιθάρα με τον Tarrega». Ειδικότερα, σπουδαστές του μουσικού οργάνου θα παρουσιάσουν έργα του σημαντικού μουσικού συνθέτη F.Tarrega σε συνδυασμό με ανταλλαγή μουσικών γνώσεων και συζήτηση για τα έργα του, από τον προσκεκλημένο ομιλητή Διονύση Κατινάκη, καθηγητή κλασικής κιθάρας. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα διεξαχθεί συναυλία, στις 13:00- 14:00 ,στο χώρο του μουσείου για το ευρύτερο κοινό.

Η διεξαγωγή της συναυλίας και του σεμιναρίου γίνεται με τη συνδιοργάνωση του «Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και με την υποστήριξη του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση