Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο
Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο

Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο

Συνεχίζοντι μέχρι τέλος Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Θερινού Βόλου, ενώ πό τον Σεπτέμβριο ξεκινάνε οι εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου. Η διοργάνωση έχει διεθνή ακτινοβολία και συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της κιθάρας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Το φεστιβάλ εμπλουτίζεται συνεχώς με δραστηριότητες που επεκτείνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους κερδίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται επίσης το Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών το ερχόμενο Φθινόπωρο στο Βόλο.

Στο Συνέδριο προσκλήθηκαν και θα συμεμτέχουν Διευθυντές και Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φεστιβάλ κιθάρας του κόσμου καθιερώνοντας διεθνώς την πόλη του Βόλου ως “Πόλη της Κιθάρας”, αλλά και γενικότερα της μουσικής.

Στο Συνέδριο μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από δεκαπέντε φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ καταφθάνουν κατά δεκάδες οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής όλων των εκδηλώσεων του ετήσιου πλέον Φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σολίστ, συνθέτης και καθηγητής Γιώργος Φουντούλης, ιδιαίτερα γνωστός στους κύκλους της κιθάρας ανά τον κόσμο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών με πρόεδρο τον δραστήριο διεθνή σολίστ και καθηγητή Στέλιο Γκόλγκαρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αναβίωση και πολλών φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην ίδρυση νέων αξιόλογων θεσμών.

ιεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (θερινό και χειμερινό) με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Φουντούλη καταγράφει μεγάλες επιτυχίες προβάλλοντας τον Βόλο και την Ελλάδα διεθνώς.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ εμπλουτίζονται συνεχώς με νέους θεσμούς όπως η Ακαδημία Κιθάρας για κιθαρίστες κάθε επιπέδου, που πραγματοποιείται σε εβδομαδιαίες περιόδους, με , σεμινάρια και δια, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους με θέμα “Κιθάρα και Μουσική”, καθώς επίσης και με μια ετήσια θεματική έκθεση για την “Κιθάρα” που θα λειτουργήσει σύντομα στον Πολυχώρο Τέχνης και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ πρόσφατα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τη διεκση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Βόλος 2021” με την υποστήριξη περισσότερων από 5.000 κιθαριστών απ' όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολλαπλά χρόνια διαρκούς λειτουργίας του, το Φεστιβάλ ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από υς ή άλλους φορείς. Υλοποιείται με ίδιους πόρους και με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση