Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο
Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο

Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο

Συνεχίζονται μέχρι τέλος Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Θερινού Βόλου, ενώ από τον Σεπτέμβριο ξεκινάνε οι εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου. Η διοργάνωση έχει διεθνή και συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της κιθάρας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη σε με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Το φεστιβάλ εμπλουτίζεται συνεχώς με δραστηριότητες που επεκτείνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους κερδίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται επίσης το Διευθυντών το ερχόμενο Φθινόπωρο στο Βόλο.

Στο Συνέδριο προσκλήθηκαν και θα συμεμτέχουν Διευθυντές και Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φεστιβάλ κιθάρας του κόσμου καθιερώνοντας διεθνώς την του Βόλου ως “ της Κιθάρας”, αλλά και γενικότερα της μουσικής.

Στο Συνέδριο μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από δεκαπέντε φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ καταφθάνουν κατά δεκάδες οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής όλων των εκδηλώσεων του ετήσιου πλέον Φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σολίστ, συνθέτης και καθηγητής Γιώργος Φουντούλης, ιδιαίτερα γνωστός στους κύκλους της κιθάρας ανά τον κόσμο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών με πρόεδρο τον δραστήριο διεθνή σολίστ και καθηγητή Στέλιο Γκόλγκαρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αναβίωση και ανάπτυξη πολλών φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην ίδρυση νέων αξιόλογων θεσμών.

Το Διεθνές (θερινό και χειμερινό) με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Φουντούλη καταγράφει μεγάλες επιτυχίες προβάλλοντας τον Βόλο και την Ελλάδα διεθνώς.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ εμπλουτίζονται συνεχώς με νέους θεσμούς όπως η Ακαδημία Κιθάρας για κιθαρίστες κάθε επιπέδου, που πραγματοποιείται σε εβδομαδιαίες περιόδους, με συναυλίες, σεμινάρια και διαλέξεις, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους με θέμα “Κιθάρα και Μουσική”, καθώς επίσης και με μια ετήσια θεματική έκθεση για την “Κιθάρα” που θα λειτουργήσει σύντομα στον Πολυχώρο Τέχνης και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ πρόσφατα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Βόλος 2021” με την υποστήριξη περισσότερων από 5.000 κιθαριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολλαπλά χρόνια διαρκούς λειτουργίας του, το Φεστιβάλ ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από δημόσιους ή άλλους φορείς. Υλοποιείται με ίδιους πόρους και με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση