Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ο Βόλος τιμά τον Μάνο Ελευθερίου
Ο Βόλος τιμά τον Μάνο Ελευθερίου

Ο Βόλος τιμά τον Μάνο Ελευθερίου

Ο Βόλος τιμά  τον σπουδαίο και εμβληματικό Μάνο Ελευθερίου με μια ονειρική συναυλία με τίτλο”Μάνος Ελευθερίου-Ένας χρόνος μετά..!”, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στο Θερινό Θέατρο Βόλου “ Μερκούρη”.

 

Μια  μαγική συναυλία- αφιέρωμα  γεμάτη ποίηση, μουσική , τραγούδι, όμορφες εικόνες, νοσταλγία , έντονα συναισθήματα , ποιότητα και αισθητική θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου την Τετάρτη 5 Ιουνίου  2019   και ώρα 21.30, στο θερινό Θέατρο Βόλου “ Μερκούρη”, αφιερωμένη σε  έναν από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, έναν άνθρωπο του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και που, δυστυχώς,  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, πριν από ένα χρόνο. Τον Μάνο Ελευθερίου.

Για τον λόγο αυτό συνεργάζονται ιστορικοί φορείς της πόλης του Βόλου ,όπως είναι η Χορωδία των Εκπαιδευτικών του . Μαγνησίας (έτος ίδρυσης1978), που έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της χορωδιακής μουσικής επί πολλές δεκαετίες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό,  ο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το πολυβραβευμένο παγκόσμιο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , με τη σύμπραξη των καλύτερων μουσικών και ερμηνευτών, προκειμένου ο Βόλος να τιμήσει έναν σπουδαίο άνθρωπο της ποίησης και των Γραμμάτων και παράλληλα να παρουσιάσει μια συναυλία,  με τα καλύτερα τραγούδια των σπουδαιότερων  Ελλήνων συνθετών, που μελοποίησαν ποιήματα και στίχους του μεγάλου δημιουργού.

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος-ορχήστρας:  Νίκος Αλεξίου, Αλέξανδρος Καζίλας,

Μαέστρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας: Στάσα Τζάλλα.

Συμμετέχει  η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας.

Σολίστ: Νίκος Αλεξίου , Ελευθερία Μυτιλιού

Ορχήστρα:

Μπουζούκι  : Αλέξανδρος Καζίλας,

Πιάνο   : Εύη Κανελλοπούλου,

Κιθάρα  :Νίκος Αλεξίου,

Ακκορντεόν: Ζαφείρης Κουκουσέλης

Kιθάρα  : Κώστας Παππάς,

Ντράμς  : Άγγελος Τσιριγωτάκης

Μπάσο  :Κώστας Μεγγές

Ο Μάνος Ελευθερίου

Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ένας  από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, ένας άνθρωπος του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι έφυγε από τη ζωή, το 2018,  σε ηλικία 80 ετών.

Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες, όπως με τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα καθώς και με το Θανάση Γκαϊφύλλια στην Ατέλειωτη Εκδρομή (1975), τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Αντώνη Βαρδή και πολλούς άλλους.

Πληροφορίες  : Δέσποινα Κόντου - Χορωδίας Εκπαιδευτικών τηλεφ. 6909-939562 ,  και Κώστας Σκριάπας  Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και Δικτύου ‘Περραιβία” Τηλέφ.6974-881944 , E-Mail: skriapask@gmail.com .

Προπώληση προσκλήσεων 6 ευρώ -Ταμείο θεάτρου 8 ευρώ

Σημεία πώλησης :

  1. Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ -28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλεφ. 24210-37891 και
  2. Καφέ “4 Εποχές” – Σπ. Σπυρίδη 77- Βόλος , Τηλέφ. 24210-22266).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση