Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ο Βόλος και η Μαγνησία τίμησε τον εξαίρετο καλλιτέχνη Πάνο Κόκκινο
Ο Βόλος και η Μαγνησία τίμησε τον εξαίρετο καλλιτέχνη Πάνο Κόκκινο

Ο Βόλος και η Μαγνησία τίμησε τον εξαίρετο καλλιτέχνη Πάνο Κόκκινο

Πολυβραβευμένος ερμηνευτής  των Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης

Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα και με τον πιο επίσημο τρόπο η της Μαγνησίας τίμησε τον Πάνο Κόκκινο,  έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο της Ελληνικής μουσικής που υπηρέτησε με τόση ευπρέπεια και αξιοπρέπεια την ποιοτική Ελληνική μουσική και βραβεύτηκε επανειλημμένα στα Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τις εποχές που αυτό αποτελούσε ορόσημο στον Ελληνικό χώρο και συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι συνθέτες και δημιουργοί που διαμόρφωσαν στη συνέχεια το νεότερο μουσικό μας πολιτισμό.

Έτσι λοιπόν, ως ένδειξη τιμής προς έναν σημαντικό άνθρωπο, το φιλόμουσο κοινό του Βόλου την Τετάρτη 22  Μαρτίου  2017 και ώρα 8.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο . Ιωνίας Βόλου, απέδωσε τιμές σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και  ερμηνευτή, τον Πάνο Κόκκινο, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που ήταν διάχυτη η συγκίνηση, οι μνήμες,η εκτίμηση και ο σεβασμός για έναν καλλιτέχνη που πάντα τον διέκρινε η σεμνότητα, η ακεραιότητα και η υψηλή τεχνική  και αισθητική του .Γι' αυτό άλλωστε παραβρέθηκαν φανατικοί του φίλοι, που ήλθαν από πολύ μακριά για το γεγονός αυτό.

Τη βράβευση, την πρωτοβουλία της οποίας είχε το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , έκαναν ο Πρόεδρος του Δικτύου κ.Κώστας Σκριάπας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Μαγνησίας, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Απασχόλησης κ. Γεώργιος Κίτσιος , εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μποντού-Τοκαλή Γεωργία εκ μέρους του Δήμου Βόλου.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός της Μείζονος πλειοψηφίας Δήμου Βόλου Μαργ. Πατσιαντάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας, η πρώην βουλευτής Ζέττα  Μακρή,πολλοί άλλοι αυτοδιοικητικοί, ο εκπρ. Τύπου της 32 ΤΑΞΠ Αντισυνταγματάρχης Ανδριώτης Εμμανουήλ., εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και τέλος πολλοί κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Π. Κόκκινου.

Σημειώνεται ότι όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν στην την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017,  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Πάνο Κόκκινο, να ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις μεγάλες του επιτυχίες, που κέρδισαν βραβεία και διακρίσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί στη μεγάλη του -και άκρως επιτυχημένη-  πορεία των 60 χρόνων στο Ελληνικό τραγούδι.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Τόλης Κόκκινος ,ενώ στο μεγάλο αυτό γεγονός συμμετείχε η Χορωδία Ενηλίκων “ΙΩΝΙΑ” , με μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη.Τον συνόδευσαν  σε αυτό το θαυμάσιο μουσικό πρόγραμμα οι ερμηνευτές Τζίνο Κόκκινος και Μαρία Καργαδούρη, ενώ  τα κείμενα και την παρουσίαση της ς είχαν  αναλάβει οι ηθοποιοί Μπέττυ Νικολέση και Βλάσης Ζώτης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κώστας Σκριάπας, την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν στα πλαίσια σειράς μεγάλων εκδηλώσεων με τίτλο “Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών”,  ο Σύλλογος  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , το παγκόσμιο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Δευτεροβάθμιος Φορέας  Πολιτισμού και Επιστημών και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής  Βόλου,  για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας σοβαρός και εξαίρετος καλλιτέχνης,που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού, όπως είναι ο .

Η εκδήλωση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά , ενώ προηγήθηκαν  οι εκ τιμής προς τον Γιάννη Σπανό και Σταύρο Κουγιουμτζή , που ενθουσίασαν όσους τις παρακολούθησαν , για την ποιότητα και την αισθητική τους.

Το πρόγραμμα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για το επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνει συνέδρια ,σεμινάρια, ημερίδες ,συμπόσια , συνεργασίες με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια για θέματα πολιτισμού και επιστημών , δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς ομάδες, πρωτοβουλίες για τη Νέα Γενιά, την καταπολέμηση της φτώχειας ,της ανεργίας και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Σε λίγες μέρες ,ήδη ,ολοκληρώνει μια μεγάλη με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Επιστ. υπεύθυνος ο Ομ.Καθηγητής κ. Κίττας ν/νος)  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Rural Dear Agenda της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πάνω σε θέματα Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης σε Αγροτικές περιοχές της Ευρώπης ,που στόχο έχει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά εμπόδια που απασχολούν τον πλανήτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση