Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / O Βολιώτης Ντίνος Γκρίνιας δόξασε το Ρεμπέτικο, στο Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς
O Βολιώτης Ντίνος Γκρίνιας δόξασε το Ρεμπέτικο, στο Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς

O Βολιώτης Ντίνος Γκρίνιας δόξασε το Ρεμπέτικο, στο Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς

 Παγκόσμια πρώτη εκτέλεση για ρεμπέτικα τραγούδια της προπολεμικής περιόδου, της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ερμηνευμένα από κλασικές κιθάρες στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς με την κύρια συμμετοχή ως ενορχηστρωτή και σολίστ του Βολιώτη κιθαριστή – ενορχηστρωτή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου Ντίνου Γκρίνια, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ρεμπέτικης Κιθαριστικής Ορχήστρας. 
Οι καταξιωμένοι σολίστ κιθάρας, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Ντίνος Γκρίνιας, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος και οι τραγουδιστές Μπάμπης Κοντραφούρης, Δημήτρης Λογαράς και Ράνια Τέκου, δόξασαν την ρεμπέτικη μουσική, σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1935-1960, στην συναυλία με θέμα “το ρεμπέτικο συναντά την κλασική κιθάρα”, το Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς. 
Οι ενορχηστρώσεις ήταν των κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια, Τάσου Ιωακειμίδη και Δημήτρη Λογαρά, ενώ τα κείμενα ιστορικά – μουσικολογικά κείμενα διάβαζε, ο συγγραφέας – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών Ανδρέας Ζεάκις – Γλυνιάς. 
Την συναυλία μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς. 
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής & Μαέστρος Αντώνης Μυτακίδης.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση