Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ο Βολιώτης κιθαριστής Ντίνος Γκρίνιας, στο Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς 
Ο Βολιώτης κιθαριστής Ντίνος Γκρίνιας, στο Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς 

Ο Βολιώτης κιθαριστής Ντίνος Γκρίνιας, στο Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς 

 
Μεγάλη τιμή για τον Βολιώτη κιθαριστή – ενορχηστρωτή, ηγετικό μέλος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ντίνο Γκρίνια, η συμμετοχή του στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κιθαριστής & Μαέστρος Αντώνης Μυτακίδης.
Ο Ντίνος Γκρίνιας είναι ο κύριος ενορχηστρωτής, μαζί με τον επίσης Βολιώτη κιθαριστή, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας Τάσο Ιωακειμίδη, σε ρεμπέτικα τραγούδια της προπολεμικής περιόδου, της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας, που ερμηνεύουν διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας, σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1935-1960.
Στην συναυλία με θέμα “το ρεμπέτικο συναντά την κλασική κιθάρα”, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς με ώρα έναρξης στις 20.00 και είσοδο ελεύθερη, παρουσιάζονται σε πρώτη ρεμπέτικα τραγούδια προσαρμοσμένα για κλασική κιθάρα.  
Στην συναυλία συμμετέχουν οι καταξιωμένοι σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Ντίνος Γκρίνιας, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος και οι τραγουδιστές Μπάμπης Κοντραφούρης, Δημήτρης Λογαράς και Ράνια Τέκου. Τα κείμενα διαβάζει ο συγγραφέας – της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών Ανδρέας Ζεάκις – Γλυνιάς. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση