Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε  τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρο

Tη μουσικοσυνθέτη Ζωή Τηγανούρια υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής ς κος Προκόπης , με αφορμή τις εορταστικές εκ της Προεδρίας.

Η Ζωή Τηγανούρια ερμήνευσε τη πρόσφατη, επίκαιρη μουσική της σύνθεση και παραγωγή σε στίχους του Πασχάλη Μπούρα με τίτλο «Γενοκτονία», αφιερώνοντάς την στον Πρόεδρο της Ελληνικής ς και σε όλον τον Ελληνισμό.

Η συνθέτιδα αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός ως «η ματωμένη πτυχή στην του Ελληνισμού» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να της δίνει συγχαρητήρια για το μουσικό της δημιούργημα, αποκρινόμενος με τα παρακάτω λόγια: «Μπράβο σου Ζωή. Εγώ σε ευχαριστώ και να θυμάσαι: με αυτό το τραγούδι θέτεις ζήτημα εθνικής συνείδησης, για όλους μας. Δεν ξεχνάμε και, ποτέ ξανά..»

Στη συνέχεια, η Ζωή Τηγανούρια μαζί με τους εκλεκτούς συνερ της έπαιξαν στον Πρόεδρο τα Παραδοσιακά Θρακιώτικα Κάλαντα «Σαράντα μέρες», αφιερώνοντάς τα στη πατρίδα της τη και τη γενέτειρα της Σαμοθράκη.

Τη συνθέτιδα συνόδευσαν οι: Λάμπρος Βασιλείου-ερμηνεία, Γιάννης Τσαρσιταλίδης-ερμηνεία & Ποντιακή λύρα, Μιχάλης Βερβελάκης-κιθάρα, Γιάννης Σεβαστόπουλος-λαούτο, Στέλιος Γενεράλης-νταούλι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση