Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε  τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρο

Tη μουσικοσυνθέτη Ζωή Τηγανούρια υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τις εορταστικές της Προεδρίας.

Η Ζωή Τηγανούρια ερμήνευσε τη πρόσφατη, επίκαιρη μουσική της σύνθεση και παρ σε στίχους του Πασχάλη Μπούρα με τίτλο «Γενοκτονία», αφιερώνοντάς την στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε όλον τον Ελληνισμό.

Η συνθέτιδα αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός ως «η ματωμένη πτυχή στην του Ελληνισμού» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να της δίνει συγχαρητήρια για το μουσικό της δημιούργημα, αποκρινόμενος με τα παρακάτω λόγια: «Μπράβο σου Ζωή. Εγώ σε ευχαριστώ και να θυμάσαι: με αυτό το τραγούδι θέτεις ζήτημα εθνικής συνείδησης, για όλους μας. Δεν ξεχνάμε και, ποτέ ξανά..»

Στη συνέχεια, η Ζωή Τηγανούρια μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες της έπαιξαν στον Πρόεδρο τα Παραδοσιακά Θρακιώτικα Κάλαντα «Σαράντα μέρες», αφιερώνοντάς τα στη πατρίδα της τη Θράκη και τη γενέτειρα της .

Τη συνθέτιδα συνόδευσαν οι: Λάμπρος Βασιλείου-ερμηνεία, ιάννης Τσαρσιταλίδης-ερμηνεία & Ποντιακή λύρα, Μιχάλης Βερβελάκης-κιθάρα, ιάννης Σεβαστόπουλος-λαούτο, Στέλιος Γελης-νταούλι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση