Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Μουσικό ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή στην Παλιά Ηλεκτρική
Μουσικό ταξίδι  από τη Δύση στην Ανατολή στην Παλιά Ηλεκτρική

Μουσικό ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή στην Παλιά Ηλεκτρική

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην Παλιά Ηλεκτρική (Βόλος) θα ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με οδηγούς τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Βασίλη Αγροκώστα και Ζαφείρη Κουκουσέλη.

Η εκδήλωση αυτή που διοργανώνει ο Σύλλογος «ΙΩΝΙΑ» είναι μια μουσική περιπλάνηση, ένα ταξίδι που έχει στόχο το σεβασμό και την εκτίμηση της πολιτισμικής διαφορετικότητας, στοιχεία εξαιρετικά επιτακτικά στην κοινωνία του σήμερα, που η τέχνη της μουσικής στην πανανθρώπινή της διάσταση έχει τη δύναμη να εκφράσει γκρεμίζοντας σύνορα.

Το μουσικό αυτό οδοιπορικό περιλαμβάνει συνθέσεις που έσπασαν το φράγμα του εφήμερου και περνώντας από γενιά σε γενιά έγιναν κλασικές, αλλά και συνθέσεις από δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση των λαών.

Ήχοι και μουσικές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πράσινο Ακρωτήρι, την Πορτογαλία, την Ισπανία την Γαλλία και Ιταλία ενώνονται με ήχους και χρώματα από τα Βαλκάνια. Τελευταίος σταθμός η Ελλάδα με τα ηχοχρώματα της Ηπείρου, της Κρήτης και του ελληνισμού της Μ. Ασίας, της Πόλης και της Κύπρου.

Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι όπου το ποτισμένο από την υγρασία του Ατλαντικού Πορτογαλέζικο Φάντο θα συνταξιδέψει με τα αγαπημένα ηχοχρώματα της μουσικής της Μεσογείου, ο Ζαφείρης Κουκουσέλης και ο Βασίλης Αγροκώστας είναι από τους αξιότερους οδηγούς.

Είσοδος 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: στο Πολιτιστικό κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, 2.30 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο "Αχίλλειο" η συναυλία της ιστορικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου - https://t.co/Ez8mgRqHUV -

  • Ελεύθερος ο Σέρβος οδηγός για το δυστύχημα στην Αθηνών-Λαρίσης - https://t.co/jTT8eUSHYy -

  • Τη ζωή της στην άσφαλτο άφησε αλλοδαπή που παρασύρθηκε από νταλίκα - https://t.co/rgKIP5FIkK -

"Αλιεύοντας" την είδηση