Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τίμησε τον Μιχάλη Μελέτη και τον Γιάννη Καρκάλα
Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τίμησε τον Μιχάλη Μελέτη και τον Γιάννη Καρκάλα

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τίμησε τον Μιχάλη Μελέτη και τον Γιάννη Καρκάλα

Ο Σεβασμιώτατος εκθείασε το έργο του Μουσικού Σχολείου

 

Στον Ιερό αό Ευαγγελιστρίας έας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε (18/4) σπουδαία μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με τίτλο «Ύμ υφαίνειν» – Η υμνογραφία συναντά τη βυζαντινή και ευρωπαϊκή χορωδιακή μουσική. Στην εκδήλωση συνέπραξαν τα  μουσικά σύνολα του Βυζαντινού χορού, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Ευαγγέλου Παυλίδη και  της χορωδίας ελληνικής  μουσικής, υπό τη δ/νση της Καθηγήτριας  Κερασίας Σιάρα, αποδίδοντας θαυμάσια εκλεκτούς Ύμ και άσματα, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο   Ποιμενάρχης   κ. Ιγνάτιος, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης   Σως Σαβελίδης και πλήθος κόσμου.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση δύο εκλεκτών προσωπικοτήτων της μουσικής τέχνης και παράδοσης, από το Μουσικό Σχολείο, του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Καθηγητού Βυζ. Μουσικής  Μιχαήλ Μελέτη και του διακεκριμένου μαέστρου Γιάννη Καρκάλα, για την πολυχρόνια προσφορά τους στην Μουσική.

Για τους τιμωμένους μίλησε η Δ/ντρια του Σχολείου Αρετή Τζαννετοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο έργο τους, ενώ επεσήμανε την σπουδαία εργασία που συντελείται στο σχολείο, με την αρμονική όλων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από τη μεριά του, ο κ. Μελέτης, ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε την κα. Τζαννετοπούλου, που χαρακτήρισε «ψυχή του σχολείου», για την τιμή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πολλοί από τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου είναι μαθητές του.

Ο κ. Καρκάλας χαρακτήρισε το Μουσικό Σχολείο «το καλύτερο της Ελλάδος» και τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή της Δ/ντριας στην σπουδαία του σχολείου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο  κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εκθείασε όχι απλώς την μουσική κατάρτιση και προσφορά των τιμηθέντων, αλλά τόνισε εμφαντικά το ήθος τους, το οποίο μετέδωσαν στους πολυπληθείς μαθητές τους, ενώ παρατήρησε ότι το χάρισμα, που τους χάρισε ο Θεός, δεν το σαν για τον εαυτό τους, αλλά το διένειμαν με αγάπη, παράγοντας πληθώρα άξιων μαθητών, που είναι η παρακαταθήκη τους.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το έργο που συντελείται στο Μουσικό Σχολείο, το οποίο το καθιστά κορυφαίο στον τόπο μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις βάσεις που έθεσε η πρώτη του δ/ντρια κ. Ευανθία Πέτρου.

Απευθυνόμενος στον Δ/ντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε να κάνει τα πάντα «για να παραμείνει το Σχολείο ζωντανό. Το χρειαζόμαστε, το απαιτούμε! Εγώ θα μπω μπροστά σε όποιον τολμήσει να σταματήσει τέτοιες προσπάθειες. Είναι το ελάχιστο που μένει σ' αυτόν τον τόπο, ο πολιτισμός της μουσικής μας, τουλάχιστον!». Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές που στελέχωσαν τις δύο χορωδίες και τους χοράρχες και ευχήθηκε “καλό και ευλογημένο ” σε όλους.

?

?

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση