Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Μουσικο-εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσικό Φεστιβάλ Πάου 2017
Μουσικο-εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσικό Φεστιβάλ Πάου 2017

Μουσικο-εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσικό Φεστιβάλ Πάου 2017

Μουσική και εκπαιδευτική δράση στην Πάου  Πηλίου διοργανώνει το   Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας,  για δεύτερη χρονιά , στο διάστημα από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου 2017, με συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο φετινό  Μουσικό Φεστιβάλ Πάου 2017  αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια πρύτανης Δημοσίων κιαι Διεθνών Σχέσεων του Ιωάννα Λαλιώτου και η καλλιτεχνική διευθύντρια Φεστιβάλ Πάου Μαρία Θωίδου.

Η κα. Λαλιώτου απηύθυνε πρόσκληση στο κοινό να συμμετάσχει λέγοντας ότι το διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου. «Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Συνυπάρξεις παραπέμποντας στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος να διοργανώσει μια και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Βόλο. Είναι μεγάλη τιμή να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε και να συνυπάρξετε μαζί μας μουσικά και πολιτιστικά από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου 2017,  στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η  Μαρία Θωίδου τόνισε ότι καταξιωμένοι μουσικοί από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες “συνυπάρχουν” πάνω στη σκηνή και κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Πάου, στο  Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ( Παλαιά Μονή Πάου ), στην Αργαλαστή.

«Σε μια εποχή όπου η αξιοπρέπεια έχει σκληρά χτυπηθεί, το Φεστιβάλ Πάου προσφέρει προστασία πνευματική και εμπνέει στους επισκέπτες την επιθυμία να συμμετέχουν σιωπηλά σε μια αντιεμπορική, εκπαιδευτική διαδικασία ανάτασης, αυτή που χαρακτηρίζει την αυθεντική λειτουργία ενός Πανεπιστημίου που φτιάχνει πολιτισμό», όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Πάου.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.

Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ καθοριστική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  οι οποίοι  προσφέρουν υπηρεσίες στην οργάνωση και στη δι των συναυλιών.

Τη μέριμνα για την προώθηση της εκδήλωσης έχει το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών & Δημοσίων Σχέσεων του Π.Θ.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η επιστημονική υπεύθυνος του υ Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ., μέλος ΕΕΠ. Στην οργανωτική επιτροπή υποστήριξης του Φεστιβάλ συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι εθελοντές Νατάσα Αμπατζή, Φανή Μόραλη, Βασίλης Ντάβας, Δούδη, Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη.

 

Το περιλαμβάνει  8 συναυλίες στις ακόλουθες χρονικές περιόδους:

1η περίοδος: 18,19 και 20 Αυγούστου

2η περίοδος: 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου

και  επιπλέον τέσσερα ανοιχτά σεμινάρια  από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου.

Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται φέτος για πρώτη φορά στο κοινό.

Στο Φεστιβάλ Πάου2017 – Συνυπάρξεις είναι καλεσμένοι οι μουσικοί: Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Τοσικιάν, Δημήτρης Δεμίρης και Smokin Blues, Γιώργος Ταμπάκης, Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Αυγερινή Γάτση, JamesWylie, Fausto Sierakowski, Αλέξανδρος Πουλαράκης, Ουρανία Λαμπροπούλου, Ευγένιος Βούλγαρης, Μαρία Σίμογλου, Θύμιος Ατζακάς, Μιχάλης Κουλουμής, Παντελής Χατζηκυριάκος, Γιάννης Αλεξανδρής, Ηρώ Μενέγου και οι Bouche Fermee, Φίλιππος Κωσταβέλης και το Πέταγμα της Φωνής, Μαρία Θωίδου και Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.

Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Πάου θα  λειτουργήσει η έκθεση του Λάκη Μουρατίδη «Εικόνες Συσκευασίας» με  έργα του ζωγράφου και εικαστικού τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει βιβλία και cd (ανάμεσά τους και το τελευταίο cd των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ. «Φέρε μαζί σου χρόνο»).

Η ιστοσελίδα, το αναλυτικό καθώς και η τελική αφίσα του φεστιβάλ θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα αναρτηθούν στο  και στο siteτου Π.Θ. τις προσεχείς ημέρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση