Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Μήνυση κατά της Sony κατέθεσε ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ για τα δικαιώματα 267 τραγουδιών των Beatles
Μήνυση κατά της Sony κατέθεσε ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ για τα δικαιώματα 267 τραγουδιών των Beatles

Μήνυση κατά της Sony κατέθεσε ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ για τα δικαιώματα 267 τραγουδιών των Beatles

Ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ, πρώην μέλος του ιστορικού συγκροτήματος Beatles, κατέθεσε μήνυση κατά του επικεφαλής της εταιρίας παραγωγής Sony, για ζητώντας τα πνευματικά δικαιώματα για 267 τραγούδια των Beatles, τα οποία είχε αποκτήσει ο «βασιλιάς της ποπ», Μάικλ Τζάκσον, είκοσι χρόνια πριν τον θάνατό του.

Ο Τζάκσον είχε «νικήσει» τον ΜαΚάρτνεϊ σε δημοπρασία το 1985, εξασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα οικονομικής εκμετάλλευσης των τραγουδιών, πληρώνοντας τότε 47.5 εκ. δολλάρια. Ο Τζάκσον είχε εξασφαλίσει έτσι τα δικαιώματα σε ένα «πακέτο» συνολικά 4.000 τραγουδιών, μεταξύ των οποίων και τα πασίγνωστα κομμάτια των Beatles.

 Ο Τζάκσον στη συνέχεια μεταβίβασε τα δικαιώματα στην εταιρία του, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με την Sony. Οι διαχειριστές της περιουσίας του, πούλησαν το μερίδιό του στη Sony μετά τον θάνατό του, με αποτέλεσμα πλέον η εταιρία  Sony/ATV να είναι ο αποκλειστικός δικαιούχος των δικαιωμάτων.

Από πλευράς της η εταιρία χαρακτήρισε τη μήνυση «αχρείαστη και πρόωρη».

«Η Sony/ATV τρέφει πολύ μεγάλο σεβασμό στον Σερ Πολ ΜαΚάρτνεϊ, με τον οποίο έχει μοιραστεί μια μακρά και αμφίδρομα ικανοποιητική σχέση», ανέφερε η εταιρία στην ίδια ανακοίνωση.

Ο ΜαΚάρτνεϊ ζητά από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το δικαίωμα να διεκδικήσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των τραγουδιών, καθώς και να του επιδικάσει τα έξοδα των δικηγόρων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Tour Natur 2019» στο Ντίσελντορφ της Περιφέρειας Θ… - https://t.co/IAaqXyNBUO -

  • Συγκρότηση της ομάδας U17 του Ολυμπιακού Βόλου - https://t.co/XKaaKXVqMG -

  • Με 14 επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη ΔΕΘ - https://t.co/XZzrkAfP1Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση