Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Μήνυση κατά της Sony κατέθεσε ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ για τα δικαιώματα 267 τραγουδιών των Beatles
Μήνυση κατά της Sony κατέθεσε ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ για τα δικαιώματα 267 τραγουδιών των Beatles

Μήνυση κατά της Sony κατέθεσε ο Πολ ΜαΚάρτνεϊ για τα δικαιώματα 267 τραγουδιών των Beatles

Ο , πρώην μέλος του ιστορικού συγκροτήματος , κατέθεσε κατά του επικεφαλής της εταιρίας παραγωγής Sony, για ζητώντας τα πνευματικά δικαιώματα για 267 των , τα οποία είχε αποκτήσει ο «βασιλιάς της ποπ», Μάικλ Τζάκσον, είκοσι χρόνια πριν τον θάνατό του.

Ο Τζάκσον είχε «νικήσει» τον ΜαΚάρτνεϊ σε το 1985, εξασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα οικονομικής εκμετάλλευσης των τραγουδιών, πληρώνοντας τότε 47.5 εκ. δολλάρια. Ο Τζάκσον είχε εξασφαλίσει έτσι τα δικαιώματα σε ένα «πακέτο» συνολικά 4.000 τραγουδιών, μεταξύ των οποίων και τα πασίγνωστα κομμάτια των .

 Ο Τζάκσον στη συνέχεια μεταβίβασε τα δικαιώματα στην εταιρία του, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με την Sony. Οι διαχειριστές της περιουσίας του, πούλησαν το μερίδιό του στη Sony μετά τον θάνατό του, με αποτέλεσμα πλέον η εταιρία  Sony/ATV να είναι ο αποκλειστικός δικαιούχος των δικαιωμάτων.

Από πλευράς της η εταιρία χαρακτήρισε τη «αχρείαστη και πρόωρη».

«Η Sony/ATV τρέφει πολύ μεγάλο σεβασμό στον Σερ , με τον οποίο έχει μοιραστεί μια μακρά και αμφίδρομα ικανοποιητική σχέση», ανέφερε η εταιρία στην ίδια ανακοίνωση.

Ο ΜαΚάρτνεϊ ζητά από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το δικαίωμα να διεκδικήσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των τραγουδιών, καθώς και να του επιδικάσει τα έξοδα των δικηγόρων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση