Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Αναβολή συναυλίας με μουσική Χατζιδάκι στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου
Αναβολή συναυλίας με μουσική Χατζιδάκι στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Αναβολή συναυλίας με μουσική Χατζιδάκι στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Για λίγο ακόμα θα περιμένουν οι πολυπληθείς φίλοι του Μάνου Χατζιδάκι στο Βόλο και στη Θεσσαλία, αφού για το κοντινό μέλλον μεταφέρεται από τους διοργανωτές η ονειρική βραδιά -αφιέρωμα στον αγαπημένο όλων Μάνο Χατζιδάκι, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 24/6/2015, μιας πολύ μεγάλης και υψηλών απαιτήσεων εκδήλωσης, στον αξέχαστο και σπουδαίο μουσουργό, που ταξίδεψε με τη του την καρδιά και τα χρώματα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Αυτό προέκυψε στο πλαίσιο της συνεργασίας με στενούς συνεργάτες του περιβάλλοντος της οικογένειας Χατζιδάκι, με τους οποίους υπάρχει διαρκής και καλή επικοινωνία, με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση της μεγάλης βραδιάς για τον “οικουμενικό ΄Ελληνα”, τον πολυβραβευμένο Μάνο Χατζιδάκι, μέσα σε μια πανδαισία μουσικής ,ήχων ,θαυμάσιων φωνών, χορογραφιών, εικόνων, κειμένων, ποιότητας, αισθητικής και νοσταλγίας για να παρουσιαστεί από τους ερμηνευτές, τους μουσικούς και τις δύο παραπάνω αναφερόμενες ιστορικές Χορωδίες του Βόλου, η εξαιρετική και η προσωπικότητα του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι, που σημάδεψε τα μουσικά πράγματα της χώρας μας με τον καλύτερο τρόπο .

Είναι γνωστή άλλωστε η επιμονή των διοργανωτών ( Βολιώτικη Χορωδία -έτος ίδρυσης 1937, Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας- έτος ίδρυσης 1978 και Δίκτυο Ελασσονιτών “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-2007) στην τελειότητα και ποιότητα των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων που σχεδιάζουν και υλοποιούν και τα οποία ξεπερνούν τα όρια του Βόλου , έχουν,δε, δώσει μέχρι σήμερα μοναδικά με τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων που καθιστούν το Βόλο, ως ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού (κοινή μαέστρος των δύο Χορωδιών η πασίγνωστη στο χώρο της Χορωδιακής Μουσικής κ. Στάσα Τζάλλα).

Ο Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα 15 Ιουνίου 1994) υπήρξε κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, διανοούμενος και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, την λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά.

Τη μεγάλη και υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής διοργάνωση, όπως είναι άλλωστε όλες οι μεγάλες συνεργασίες μεταξύ των διοργανωτών Φορέων τα τελευταία χρόνια (π.χ. Ελληνικός Κινηματογράφος, Χατζιδάκις κ.ά.) θα περιμένει για λίγο καιρό ακόμα το απαιτητικό κοινό του Βόλου.

Οι δύσκολες προετοιμασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και η εκδήλωση που θα είναι αντάξια του μεγάλου μας Μάνου Χατζιδάκι θα πραγματοποιηθεί σε νέα μαζί με την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την πλευρά Χατζιδάκι, με πάνω από ογδόντα συντελεστές ( ερμηνευτές, μουσικούς, Χορωδούς, χορευτές κ.ά.) που θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επί σκηνής, όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός της ,παρουσιάζοντας τις καλύτερες μουσικές δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι και τιμώντας τον μεγάλο καλλιτέχνη, σε απόλυτη συμφωνία με την οικογένεια του μεγάλο δημιουργού .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

"Αλιεύοντας" την είδηση