Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα
Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα

Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα

Στον επιβλητικό προαύλειο χώρο του ναού της στη Μακρινίτσα, με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «Από το Βυζάντιο στο σήμερα», την οποία διοργάνωσε το Βυζαντινό Μακρινίτσας, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών λειτουργίας του.

            Η πολυφημισμένη ορχήστρα «», υπό τη διεύθυνση του  εξαίρετου  μουσικοσυνθέτη  Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσίασε ένα μουσικό ταξίδι στην της Ελληνικής Μουσικής.

Δύο ταλαντούχοι ερμηνευτές, ο  και η   Ασπασία Στρατηγού, ερμήνευσαν ύμνους και , με αφετηρία την περίοδο του Βυζαντίου, μέχρι και σήμερα.

            Εξαιρετική υπήρξε και η συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με χοράρχη τον Νικόλαο Χιώτογλου.

            Στον καταληκτήριο χαιρετισμό του ο πρωτοσύγκελλος της  Μητροπόλεως και διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας  Κιαμέτης, ευχαρίστησε  όλους τους συντελεστές της μουσικής παράστασης, όσους κοπίασαν για την άριστη διοργάνωσή της και τους εκατοντάδες Βολιώτες που ανηφόρησαν μέχρι τη γραφική Μακρινίτσα για να απολαύσουν μια μαγευτική μουσική βραδιά. Τόνισε ότι αυτή η μουσική εκδήλωση αποτελεί πια θεσμό για το Βυζαντινό και θα ενταχθεί στο ευρύτερο πολιτιστικών δράσεων που θα αναλάβει.

            Η  μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση στους συντελεστές της μουσικής παράστασης αναμνηστικών εκ μέρους του μητροπολίτη και το  χειροκρότημα όλων όσοι την παρακολούθησαν.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση