Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα
Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα

Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα

Στον επιβλητικό προαύλειο χώρο του ναού της στη , με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η μουσική «Από το Βυζάντιο στο σήμερα», την οποία διοργάνωσε το Βυζαντινό Μουσείο ς, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών λειτουργίας του.

            Η πολυφημισμένη ορχήστρα «Εστουδιαντίνα έας Ιωνίας», υπό τη διεύθυνση του  εξαίρετου  μουσικοσυνθέτη  Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσίασε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία της Ελληνικής Μουσικής.

Δύο ταλαντούχοι ερμηνευτές, ο  Δημήτρης Μπάσης και η   Ασπασία Στρατηγού, ερμήνευσαν ύμνους και τραγούδια, με αφετηρία την περίοδο του Βυζαντίου, μέχρι και σήμερα.

            Εξαιρετική υπήρξε και η συμμετοχή της Χορωδίας του Θεσσαλίας, με χοράρχη τον ικόλαο Χιώτογλου.

            Στον καταληκτήριο χαιρετισμό του ο της  Μητροπόλεως και διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας  Δαμασκηνός Κιαμέτης, ευχαρίστησε  όλους τους συντελεστές της μουσικής ς, όσους κοπίασαν για την άριστη διοργάνωσή της και τους εκατοντάδες Βολιώτες που ανηφόρησαν μέχρι τη γραφική Μακρινίτσα για να απολαύσουν μια μαγευτική μουσική βραδιά. Τόνισε ότι αυτή η μουσική εκδήλωση αποτελεί πια θεσμό για το Βυζαντινό Μουσείο και θα ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που θα αναλάβει.

            Η  μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση στους συντελεστές της μουσικής παράστασης αναμνηστικών εκ μέρους του μητροπολίτη και το  χειροκρότημα όλων όσοι την παρακολούθησαν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση