Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα
Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα

Μεγαλειώδης η μουσική παράσταση στη Μακρινίτσα

Στον επιβλητικό προύλειο χώρο του ναού της στη Μακρινίτσα, με , πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Από το Βυζάντιο στο σήμερα», την οποία διοργάνωσε το Βυζαντινό , με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών λειτουργίας του.

            Η πολυφημισμένη ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας», υπό τη διεύθυνση του  εξαίρετου  μουσικοσυνθέτη  Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσίασε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία της Ελληνικής Μουσικής.

Δύο ταλαντούχοι ερμηνευτές, ο  Δημήτρης Μπάσης και η   Ασπασία Στρατηγού, ερμήνευσαν ύμνους και , με αφετηρία την περίοδο του Βυζαντίου, μέχρι και σήμερα.

            Εξαιρετική υπήρξε και η συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου ς, με χοράρχη τον Νικόλαο Χιώτογλου.

            Στον καταληκτήριο χαιρετισμό του ο πρωτοσύγκελλος της  Μητροπόλεως και διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας  Δαμασκηνός Κιαμέτης, ευχαρίστησε  όλους τους συντελεστές της ς παράστασης, όσους κοπίασαν για την άριστη διοργάνωσή της και τους εκατοντάδες Βολιώτες που ανηφόρησαν μέχρι τη γραφική Μακρινίτσα για να απολαύσουν μια μαγευτική μουσική βραδιά. Τόνισε ότι αυτή η μουσική αποτελεί πια θεσμό για το Βυζαντινό Μουσείο και θα ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που θα αναλάβει.

            Η  μουσική ολοκληρώθηκε με την επίδοση στους συντελεστές της μουσικής παράστασης αναμνηστικών εκ μέρους του μητροπολίτη και το  χειροκρότημα όλων όσοι την παρακολούθησαν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση