Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Μάγεψαν Μπέττυ Χαρλαύτη και «ΙΩΝΙΑ» με τη μουσική του Θεοδωράκη
Μάγεψαν  Μπέττυ Χαρλαύτη και  «ΙΩΝΙΑ» με τη μουσική του Θεοδωράκη

Μάγεψαν Μπέττυ Χαρλαύτη και «ΙΩΝΙΑ» με τη μουσική του Θεοδωράκη

Σχεδόν ένας τόνος συγκεντρώθηκε
από την συναυλία αλληλεγγύης του Επιμελητηρίου

Μια αξέχαστη βραδιά κάτω από την Πανσέληνο, υπό τους ήχους της ανυπέρβλητης μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη και τη μαγευτική φωνή της Μπέττυς Χαρλαύτη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες συμ μας την προηγούμενη Κυριακή, 30 Αυγούστου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τα 90 χρόνια του σπουδαίου συνθέτη.

Η συναυλία είχε καθαρά χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς αντί εισιτηρίου οι θεατές προσκόμισαν μακράς διαρκείας και προϊόντα πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών του Ορφανοτροφείου Βόλου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Η προσφορά των πολιτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν έφτασαν σχεδόν τον ένα τόνο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αυτά που δόθηκαν στο Ορφανοτροφείο Βόλου καλύπτουν τις ανάγκες του για έναν χρόνο τουλάχιστον.

Μάγεψε το κοινό με την ερμηνεία της η μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη, η οποία απέδωσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Μαζί της, τα παιδιά της παραδοσιακής χορωδίας «ΙΩΝΙΑ», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Κορνηλίας Φραγκογιάννη, που κέρδισαν τις εντυπώσεις με την παρουσία και το πάθος τους.

Η κ. Χαρλαύτη προσέφερε την ερμηνεία της αφιλοκερδώς λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της συναυλίας, όπως ήταν και η συμμετοχή της χορωδίας «ΙΩΝΙΑ».

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος εξήρε την συνδρομή του Μίκη Θεοδωράκη στη διαμόρφωση της κουλτούρας της νεότερης Ελλάδας, τονίζοντας πως το έργο του και η συνεισφορά του αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο, από ανθρώπους του πολιτισμού και όχι μόνο.

Ο κ. υπογράμμισε πως η μεγαλύτερη αναγνώριση του σπουδαίου έργου του Θεοδωράκη προέρχεται από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που μέσα από τη μουσική του έχει εκφράσει τη χαρά και τη λύπη του, την απογοήτευση και τον θυμό του, την εθνική του υπερηφάνεια και, κάποτε, τoν εθνικό του μαρασμό.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναφερθείς στην εκδήλωση, τόνισε πως στόχος είναι η ενίσχυση του αισθήματος αλληλεγγύης προς τους οικονομικά ασθενέστερους, σημειώνοντας πως όλοι έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα ισχυρότερα όπλα για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης και της βαθιάς αβεβαιότητας που επικρατεί είναι η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η ειλικρινής συνεργασία. Η ενωμένη θα ξεπεράσει τα δύσκολα και θα βγούμε νικητές.

Όταν, μάλιστα, αφορμή αποτελεί η επέτειος των 90 χρόνων του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, η σημερινή εκδήλωση αποκτά και ένα ακόμη νόημα: ο συνθέτης των τραγουδιών του πόνου και της ελπίδας απόψε θα δώσει ελπίδα σε όλους μας ότι κάποτε ο πόνος δεν θα υπάρχει πια…»

Την εκδήλωση παρουσίασε η διευθύντρια της ΕΡΤ Βόλου Φρόσω Παύλου – καθώς η ΕΡΤ, η ΕΡΤ Βόλου, το Πρώτο Πρόγραμμα και η Φωνή της Ελλάδας ήταν χορηγοί επικοινωνίας της συναυλίας – η οποία σημείωσε ότι η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου σχετίζεται με το ηθικό μήνυμα του έργου του Θεοδωράκη που δεν είναι άλλο από τον αγώνα και την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Γεώργιος Βόμπρας, σημειώνοντας πως η Παγκόσμια συνομοσπονδία συμπαρίσταται και επιζητεί την πρωτοβουλία του καθενός, ενώ τέτοιες θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό ότι οι Έλληνες και δη οι Θεσσαλοί και εν μέσω ς, δίνουν ιεραρχικά υψηλή θέση στον πολιτισμό και ότι η κοινωνική συνοχή με πράξεις αλληλεγγύης ενισχύεται ώστε να ελπίζουμε όλοι βάσιμα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν για την συγκέντρωση των τροφίμων, καθώς και όλους όσοι συνεισέφεραν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα τους εξής: το για την παραχώρηση των χώρων και για ό,τι άλλο προέκυψε στην , την παραδοσιακή ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» που δέχτηκε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς, τους χορηγούς: Οργανισμός Λιμένος Βόλου, τα ξενοδοχεία Valis Resort & Spa, Domotel XENIA VOLOS και Hotel Nefeli, τον επιχειρηματία κ. Θέμη Καλαμποκά ιδιοκτήτη του καφέ – μπαρ «Αργοναύτης», το Casa Di Pizza και τον κ. Αθανάσιο Τσιαμήτα, τους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που βοήθησαν στην συγκέντρωση των προϊόντων, την εταιρεία ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ SECURITY και την επιχείρηση Σάμιος Παντελής – Σάμιος Αλέξανδρος Ο.Ε.
P1030177

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση