Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » “Μαγευτικός” ήχος των 100 κιθαρών Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής
“Μαγευτικός” ήχος των 100 κιθαρών  Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

“Μαγευτικός” ήχος των 100 κιθαρών Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Με ιδιίτερη θέρμη υποδέχθηκε το κοινό του κτάμεστου θεάτρου της ς Ηλεκτρικής τις 100 «Κιθάρες του Βόλου» που παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου.

Η συναυλία ξεκίνησε με συνθέσεις του σολίστ Γ. Φουντούλη και μελοποιημένα από τον ίδιο έργα ελλήνων ποιητών τα οποία ερμήνευσε η Μαρίνα Βολουδάκη.

Στη συνέχεια τη διεύθυνση της ορχήστρας ανέλαβε ο Β. Μπουντούνης και με σολίστ τους Στ. Γκόλγκαρη (κιθάρα) και Μ. Σουρβίνο (κιθάρα, μαντολίνο) εκτελέστηκαν συνθέσεις του Μ. Χατζιδάκι, Γ. Τίρσεν, κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο καθώς και του ίδιου του Βαγγέλη Μπουντούνη, το οποίο συνέθεσε το 2004, «την εποχή που νομίζαμε όλοι πως η Ελλάδα ευημερούσε» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος.

Τα σχόλια δε του μαέστρου πριν από το κάθε μουσικό κομμάτι αποτέλεσαν σημαντικό στοιχείο της ς και έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό, το οποίο συμμετείχε με ζωντάνια που έδωσε στην εκδήλωση μία πιο θερμή διάσταση από αυτή της συναυλίας.

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης απευθύνθηκε και στο Δήμαρχο κ. Αχιλλέα Μπέο από τον οποίο ζήτησε τη στήριξη της προσπάθειας που γίνεται στο Βόλο από τον Γ. Φουντούλη και εξέφρασε το θαυμασμό του για το γιορτινό κλίμα της πόλης.

Ακολούθησε κομμάτι flamenco από τον τρικαλινό κιθαρίστα Σ. Τσιώλη με τη συνοδεία νεαρής του μαθήτριας το οποίο εισέπραξε θερμό χειροκρότημα. Η ολοκληρώθηκε με κλασικά κομμάτια από το σύνολο των συντελεστών, ενώ στην κατάμεστη αίθουσα το κοινό χειροκροτούσε ασταμάτητα τιμώντας τους καλλιτέχνες.

“ARTGUITARISTAS”

Σήμερα Σάββατο 19/12/2015 στις 8.30 το βράδυ στην Ηλεκτρική, ακολουθεί μία ακόμη συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, της οποίας του πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από κινηματογραφικές επιτυχίες και έργα των Μ. Χατζιδάκι – Astor Piazzola. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Πέτρος Ρίστας.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε του Ωδείου Φουντούλη με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΠΑΠ – ΔΗΕ Δήμου Βόλου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη – με προαιρετική οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση