Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » «Λυρικές Φωνές με Πανσέληνο» στη Βασιλική Αγ. Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Ν. Αγχιάλου
«Λυρικές Φωνές με Πανσέληνο» στη Βασιλική Αγ. Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Ν. Αγχιάλου

«Λυρικές Φωνές με Πανσέληνο» στη Βασιλική Αγ. Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Ν. Αγχιάλου

Συναυλία με δωρεάν είσοδο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00, στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – έας Αγχιάλου.

Πρόκειται για συναυλία με θέμα «Λυρικές Φωνές κάτω από την Πανσέληνο», με τις Κατερίνα Αποστολοπούλου, υψίφωνο, Τζένη Χατζηδήμου, μεσόφωνο και Νεκταρία Παπαδημητρίου, στο πιάνο.

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσέληνου με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου .

Στη μουσική αυτή εκδήλωση, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τους ίδιους φορείς, το κοινό θα απολαύσει ελληνικά και ξένα τραγούδια όπως τα ¨blue moon¨, ¨fly me to the moon¨, ¨luna rosa¨ αλλά και τα ¨πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι¨, ¨το φεγγάρι είναι κόκκινο¨, ¨τόσα καλοκαίρια¨ και πολλά ακόμη γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Η πανσέληνος και ο ξεχωριστός αρχαιολογικός χώρος της Νέας Αγχιάλου, εξαιρετικά φορτισμένος από ιστορικής πλευράς, και ένας από τους σημαντικότερους που υπάρχουν και κοσμούν την Ελληνική γη, καθιστούν την συναυλία αυτή μοναδική και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική κάτω από το φεγγάρι και δίπλα στην Βασιλική Αγίου Δημητρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Διπλωματούχος Μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Διορίστηκε στο δημόσιο το 1990 και διδάσκει στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου και τη μουσική σχολή Τραγουδάρα. Σαν solist έχει τραγουδήσει σε πολλά μέρη της ς αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα της πόλης, όπως τη χορωδία των εκπ/κών, το σύνολο Ίαμβος, τη βυζαντινή χορωδία του κ. Ζ. Νικολέρη, τη συμφωνική ορχήστρα του Δ. Βόλου, τη μαντολινάτα Άττικα, τη χορωδία Αταλάντης, την Πολυφωνική χορωδία του Δ. Βόλου, solist της Λυρικής σκηνής κ.α.

TZENH XATZHΔΗΜΟΥ
Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, Από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική αλλά την κέρδισε το τραγούδι. Είναι πτυχιούχος πιάνου αρμονίας αντίστιξης και φούγκας .Έχει πάρει μονωδίας με διάκριση. ( άριστα παμψηφεί και Α΄ ) Έχει εργαστεί σε ωδεία και σε μουσικά σχολεία. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος στο Εθνικό Ωδείο και είναι υπεύθυνη τμήματος μονωδίας στο Ωδείο Τσακάλωφ Ιωαννίνων. Έχει συνεργαστεί με την πολυφωνική χορωδία Δήμου Βόλου όπως επίσης και με την φιλαρμονική Δήμου Βόλου. Έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες σε και εξωτερικό.

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Διπλωματούχος πιανίστα του Δ.Ω.Β. με άριστα παμψηφεί. Έδωσε συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές της Ελλάδος. Συνόδευσε την Πολυφωνική χορωδία Δήμου Βόλου και τη Λαρισαική Χορωδία με μαέστο το Γ. Καρκάλα, την παιδική Χορωδία του Ωδείου Ρυθμός. Συνεργάστηκε με το μαέστρο το Δ. Καρβούνη, καθώς και με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Βόλου με μαέστρο το Συμεών Κόγκαν. Εργάστηκε στο μουσικό σχολείο Βόλου και από το 1991 εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου ως καθηγήτρια πιάνου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση