Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Κιθαριστική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου
Κιθαριστική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

Κιθαριστική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

Πρόσκληση Συμμετοχής όλων των Κιθαριστών με ελεύθερη συμμετοχή στο Φεστιβάλ

Οι εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του 16ου Διεθνούς Βόλου συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Παράλληλα, ένα σημαντικό τμήμα των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ αποτελεί πλέον η Κιθαριστική Ορχήστρα η οποία προετοιμάζεται εντατικά. Στην Ορχήστρα μπορούν να συμμετέχουν Κιθαριστές όλων των επιπέδων σπουδών κλασικής κιθάρας από κάθε Ωδείο ή άλλο Φορέα. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν ελεύθερα πτυχιούχοι, διπλωματούχοι και σολίστ κλασικής κιθάρας. Τα μέλη της Κιθαριστικής Ορχήστρας έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή στην Ορχήστρα είναι ελεύθερη για τα μέλη του Βόλου και όλων των συνεργαζόμενων Φεστιβάλ, για τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, για τα μέλη της EGTA Κύπρου και άλλων χωρών και όλων των συνεργαζόμενων φορέων του Φεστιβάλ και του Ωδείου Φουντούλη.

Η διδασκαλία της Ορχήστρας γίνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και συνεργάτες καθηγητές του Φεστιβάλ. Εκτός από τον ίδιο θα τη διευθύνουν μεγάλα ονόματα της Κιθάρας από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο.

Στις 19 Δεκεμβρίου την Κιθαριστική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου θα διευθύνει ο μεγάλος δάσκαλος της Κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης, σε προγραμματισμένη συναυλία του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής – Πρόβες: Αντωνοπούλου 17, Βόλος, τηλ. 6909 127982, 6938 790370

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου θα λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια του έτους με καθημερινές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν Σεμινάρια, Διαλέξεις, Εκθέσεις, Συναυλίες, Ακαδημαϊκά Σπουδών Κιθάρας, Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας, Διεθνείς Διαγωνισμούς και πολλές «εκδηλώσεις έκπληξη» που θα δώσουν νέα δυναμική στο Φεστιβάλ και στην πόλη του Βόλου.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων της Χειμερινής Περιόδου του Φεστιβάλ γίνεται στο τριήμερο 18 – 20 Δεκεμβρίου 2015.

Η διοργάνωση έχει διεθνή ακτινοβολία και συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της κιθάρας.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής όλων των εκδηλώσεων του ετήσιου πλέον Φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σολίστ, συνθέτης και Γιώργος Φουντούλης, ιδιαίτερα γνωστός στους κύκλους της κιθάρας ανά τον κόσμο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών με πρόεδρο τον δραστήριο διεθνή σολίστ και καθηγητή Στέλιο Γκόλγκαρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αναβίωση και ανάπτυξη πολλών φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην ίδρυση νέων αξιόλογων θεσμών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (Θερινό και Χειμερινό) με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Φουντούλη καταγράφει μεγάλες επιτυχίες προβάλλοντας το Βόλο και την Ελλάδα διεθνώς.

Το Φεστιβάλ πρόσφατα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Βόλος 2021»,
με την υποστήριξη περισσότερων από 5.000 κιθαριστών απ” όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολλαπλά χρόνια διαρκούς λειτουργίας του, το Φεστιβάλ ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από δημόσιους ή άλλους . Υλοποιείται με ίδιους πόρους και με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση