Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Η Παραδοσιακή Χορωδία της ΙΜΔστο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής
Η Παραδοσιακή Χορωδία της ΙΜΔστο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Η Παραδοσιακή Χορωδία της ΙΜΔστο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

 

Το τριήμερο  3-5/5, η Παραδοσιακή Χορωδία της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, με χοράρχη την Μαριάννα Σαμαρτζή,  εμφανίστηκε  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  στο πλαίσιο του  11ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών & Χορωδιών Ελλάδος, και  πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη και επιτυχημένη εμφάνιση.

Η Χορωδία, αν και νεοσύστατη, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και  εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και την πόλη του Βόλου, επάξια για ακόμη μια φορά, σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων και με τη συμμετοχή 45 συνόλων, Χορωδιών & Ορχηστρών από όλη την , αλλά και το εξωτερικό.

Η παρουσία των ακούραστων Χορωδών, σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα αγαπημένων έργων, που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της Παράδοσής μας, καταχειροκροτήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό, και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, ως ένα πολλά υποσχόμενο παραδοσιακό σύνολο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεως Δημητριάδος, αξιώνεται για 2η φορά μιας τέτοιας σημαντικής παρουσίας και εμπειρίας, καθώς τον Νοέμβριο του 2018, είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών – Φιλαρμονικών & Ορχηστρών Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 Καθοριστικής σημασίας  για την τόσο σημαντική και επιτυχημένη παρουσία, ήταν και η συνοδεία των αξιόλογων, γνωστών  και αγαπητών μουσικών της πόλης του Βόλου, Ζήση Γεωργαλιό στο κανονάκι και Βασίλη Λεμονιά στο λαούτο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση