Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΟΥΣΙΚΗ / Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και πάλι στo Bόλο
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και πάλι στo Bόλο

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και πάλι στo Bόλο

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έρχεται και πάλι στo Bόλο. Φέτος όπως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, υφίσταται ένα δημιουργικό αναστάτωμα: το καλοκαίρι έφτασε, η μέρα μεγάλωσε, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η διάθεση αλλάζει.
Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο πριν την κορύφωση του ηλιοστασίου. Δηλαδή της ημέρας της Μουσικής.

Το μεγαλύτερο συλλογικό event της πόλης του Βόλου αλλά και της Ελλάδας, ίσως του κόσμου, είναι γεγονός.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου που είναι η μεγαλύτερη μέρα του έτους θα έχουμε τη να απολαύσουμε πληθώρα από συναυλίες και δράσεις πολιτισμού. Πάντα χωρίς είσοδο, το πρόγραμμα που απαρτίζεται από δράσεις δημοτικών συνόλων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και συλλογικών συνεργιών υπόσχεται να μας βγάλει στο δρόμο, με αφορμή πολιτιστική!

H πόλη γεμίζει νότες, γεμίζει μουσική και δημιουργία!

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του θεσμού της Γιορτής πανελλαδικά, η τοπική διοργάνωση του Βόλου κατέχει μια περίοπτη θέση ως μια από τις πιο πλούσιες, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή κοινού.

Μέσα στα 11 χρόνια από την εναρκτήρια εκδήλωση του 2007 έχουμε υποδεχθεί σε υπαίθριες σκηνές πάνω από 550 σχήματα, δηλαδή 2200 μουσικούς και Djs!

Λεωνίδας Μπαλάφας, Παύλος Παυλίδης, Θεοδοσία Τσάτσου, Olga Kouklaki, Imam Baildi, Mikro, Planet of Zeus και από το εξωτερικό Up Bustle & Out (Αγγλία), Dan Le Sac & Scroobius Pip (Αγγλία), Fallulah (Δανία) και πάρα πολύ άλλοι καλλιτέχνες, έδωσαν μέσα στα περασμένα 10 χρόνια το ηχητικό στίγμα τους μπροστά στο κοινό του Βόλου και δημιούργησαν μοναδικές στιγμές.

Η πολιτιστική αξία της διοργάνωσης παρακινεί και κρατάει δημιουργικά ενεργό το κέντρο της Ελλάδας, με νέες ιδέες και άφθονες καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Αρκετά ανερχόμενα σχήματα παίζουν πρώτα στην εκδήλωση αυτή πριν γνωρίσουν μετέπειτα επιτυχία.
Όλα τα είδη της μουσικής, όλες οι ηλικίες, όλη η πόλη, όλες οι εκδηλώσεις χωρίς είσοδο.

Ακολουθώντας το ανοικτό κάλεσμα συμμετοχών (δείτε σχετικό trailer ) προέκυψαν δεκάδες συμμετοχές από σχήματα και όλων των ειδών, από όλη την Ελλάδα.

Φέτος για πρώτη φορά η φόρμα υποβολής συμμετοχής έγινε με έναν ενιαίο τρόπο σε κάθε πόλη από τις 45 που συμμετέχουν στη Γιορτή, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κοινό database που μοιράζεται το δίκτυο των συνεργαζόμενων κατά τόπους συντονιστών.

Αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη σε έκταση ανοικτή συμμετοχή στη μεγάλη Γιορτή.

Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων που ενώνουν σημεία της πόλεις με διάφορα είδη μουσικής και ανερχόμενους ή και γνωστούς στην ίδια σκηνή, θα έχουμε δράσεις εκ των οποίων οι χαρακτηριστικότερες:

Συναυλία της Καμεράτας Νέων του Δημ. Ωδείου Βόλου στην του Βόλου, εκδήλωση στο χώρο του Τσαλαπάτα με τη σύμπραξη του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Ν & Σ Τσαλαπάτα, εμφάνιση στην του Βόλου το Σάββατο 23 Ιουνίου της αγαπητής Μαρίζας Ρίζου στο ντεμπούτο της στην πόλη, παρέλαση με ορχήστρα 42 πνευστών Schlossruugger από την Ελβετία που θα παραμείνουν στην πόλη για 4 ημέρες, εμφάνιση του Δημήτρη Αποστολάκη (Χαϊνηδες) στον πεζόδρομο πίσω από το Επιλελητήριο, blues & rock λαϊβάκια στα στενά της Κουμουνδούρου και Τάκη Οικονομάκη, jazz σουαρέ σε rooftop πάνω από την πόλη, Dj parties στα Παλιά και αρκετές ακόμα δημιουργικές νότες..

Όλα τα events είναι χωρίς αντίτιμο και μας προσκαλούν να συμμετάσχουμε, να τα παρακολουθήσουμε και να περιπλανηθούμε- μια πραγματική αφορμή να αφήσουμε τις όποιες δυσκολίες και να ανοίξουμε την πόρτα, να μετατρέψουμε τις σκέψεις σε χαμόγελα και την παρουσία μας στο δημόσιο χώρο σε πραγματική γιορτή.

Γιατί όταν η Μουσική γιορτάζει είμαστε όλοι καλεσμένοι και μόνο η μουσική μπορεί να μας ενώσει όλους.

Οι εκδηλώσεις που είναι μια συνδιοργάνωση του ΔΟΕΠΑΠ Δηπεθε Δήμου Βόλου- Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας & Β.Σποράδων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι μια σύμπραξη της μη κερδοσκοπικής εταιρίας πολιτισμού Plenty και συμμετέχουν δημιουργικά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, το Φεστιβάλ Βόλου και άτυπες ομάδες με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Συντονιστείτε στα μέσα δικτύωσης με τη γιορτή της Μουσικής , στο European Music Day Volos (facebook & instagram).

Πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα διοργάνωσης: musicdayvolos@gmail.com

Το τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα αναρτηθεί σύντομα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση