Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » H Dr. JoAnn K. Rediger και η χορωδία του πανεπιστημίου Taylor στο Βόλο
H Dr. JoAnn K. Rediger και η χορωδία του πανεπιστημίου Taylor  στο Βόλο

H Dr. JoAnn K. Rediger και η χορωδία του πανεπιστημίου Taylor στο Βόλο

To Μάρτιο του 2017, η Logos Music, υποδέχεται στην Ελλάδα την Dr. JoAnn K. Rediger και την χορωδία του πανεπιστημίου Taylor (Taylor Sounds Chamber Ensemble).Μαζί τους για πρώτη φορά και η θεατρική ομάδα «Gathered» του πανεπιστημίου.

Έτσι, μία εξαιρετική παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ.

Είναι από τις πολύ λίγες φορές, που οι Βολιώτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τόσο προβεβλημένο μουσικό σύνολο από τις Η.Π.Α.

Η χορωδία αποτελείται από φοιτητές του πανεπιστημίου και περιοδεύει δύο φορές το χρόνο. Πέρα από τις τακτικές περιοδείες εντός Η.Π.Α., η χορωδία έχει ταξιδέψει και σε πολλές ακόμα χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων σταθμών, έχουν δώσει παραστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία και την Ελλάδα…

Διαθέτουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο καλύπτοντας όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής, από παραδοσιακή Ευρωπαϊκή κλασσική μουσική, μέχρι φωνητικά jazz και spirituals ή μουσική έργων βραβευμένα με Όσκαρ.

Η περιοδεία της χορωδίας στην Ελλάδα, έρχεται να ενισχύσει την καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου Taylor με Ελληνικούς φορείς, καθώς το Chorale του πανεπιστημίου έχει επισκεφτεί στο παρελθόν τη χώρα μας άλλες τρεις φορές (2003, 2008 και 2016). Το 2008 έδωσε μια από τις τελευταίες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου.

Η προγραμματισμένη περιοδεία στην Ελλάδα για το 2017 περιλαμβάνει συναυλίες σε Αθήνα, Πάτρα, Βόλο, Βάρη και Λαύριο.

Στόχος της περιοδείας της χορωδίας του Πανεπιστημίου Taylor, είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή, η παρουσίαση του χορωδιακού μουσικού πλούτου και η γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό καθώς παράλληλα με τις συναυλίες τους, οι φοιτητές θα επισκεφτούν πολλά από τα κύρια ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της πατρίδας μας.

Για πρώτη φορά φέτος και με αφορμή τη προσφυγική κρίση, φιλοδοξία του πανεπιστημίου είναι να εκπαιδεύσει και να σχηματίσει μια παιδική χορωδία με «προσφυγόπουλα» από τη περιοχή του Λαυρίου, με σκοπό να συμμετέχει στη συναυλία της 24ης Μαρτίου στο Λαύριο, καθώς επίσης προγραμματίζουν επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση