Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Γνωριμία του πιάνου με ουρά από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών
Γνωριμία του πιάνου με ουρά από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

Γνωριμία του πιάνου με ουρά από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 το τμήμα Μουσικοκινητικής του Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Ινστιτούτο Επαγγελματικής τισης (–ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, με την μουσικολόγο Ελένη επισκέφθηκε το Πολιτιστικό κέντρο . Ιωνίας Βόλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πιάνου.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων μουσικής με θέμα την οργανογνωσία τα παιδιά έμαθαν για τα μουσικά όργανα και σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται (πνευστά-κρουστά-έγχορδα-πληκτροφόρα). Καθώς βρεθήκανε λοιπόν πάνω στην σκηνή με το πιάνο με ουρά είδανε από κοντά το πιάνο, ακούσανε τον μοναδικό του ήχο καθώς ένα όρθιο πιάνο δεν φθάνει ποτέ την απόδοση του grand piano λόγω φυσικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

Στην σκηνή ακούστηκαν από τους μελωδίες του Beethoven όπως η μελωδία της ς. Παίξανε τον ρόλο του μαέστρου, του θεατή αλλά και του μουσικού και μάθανε για την ακουστική ενός θεάτρου.

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα με την ότι «Τα πλήκτρα του πιάνου είναι μαύρα και άσπρα αλλά ακούγονται σαν εκατομμύρια χρώματα στο μυαλό σου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση