Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Γνωριμία του πιάνου με ουρά από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών
Γνωριμία του πιάνου με ουρά από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

Γνωριμία του πιάνου με ουρά από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

Την Τρίτη 29 Μαρτίου το τμήμα Μουσικοκινητικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής τισης () του Δήμου Βόλου, με την μουσικολόγο Ελένη Σταμάτη επισκέφθηκε το Πολιτιστικό κέντρο ς Βόλου με αφορμή την πιάνου.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων ς με θέμα την οργανογνωσία τα έμαθαν για τα μουσικά όργανα και σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται (πνευστά-κρουστά-έγχορδα-πληκτροφόρα). Καθώς βρεθήκανε λοιπόν πάνω στην σκηνή με το πιάνο με ουρά είδανε από κοντά το πιάνο, ακούσανε τον μοναδικό του ήχο καθώς ένα όρθιο πιάνο δεν φθάνει ποτέ την απόδοση του grand piano λόγω φυσικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

Στην σκηνή ακούστηκαν από τους ές μελωδίες του Beethoven όπως η μελωδία της χαράς. Παίξανε τον ρόλο του μαέστρου, του θεατή αλλά και του μουσικού και μάθανε για την ακουστική ενός θεάτρου.

Τα ήταν ενθουσιασμένα με την σκέψη ότι «Τα πλήκτρα του πιάνου είναι μαύρα και άσπρα αλλά ακούγονται σαν εκατομμύρια χρώματα στο μυαλό σου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση