Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των οργάνων και εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου
Γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των οργάνων και εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των οργάνων και εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας Ωδειακής χρονιάς το Δημοτικό Ωδείο Βόλου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, προκειμένου οι νέοι και τα παιδιά της πόλης που επιθυμούν να έχουν ν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα καθώς και όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ωδείου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου και για δύο εβδομάδες το έμπειρο διδακτικό δυναμικό του Ωδείου θα βρίσκεται στη διάθεση των γονέων και των παιδιών προκειμένου να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις σπουδές, να δείξουν στα παιδιά τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο προκειμένου να επιλέξουν εκείνο που πραγματικά τους ταιριάζει και να τα φέρουν σε επαφή με το πλούσιο φάσμα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Θα λειτουργήσουν και φέτος: Το Τμήμα ΜΟΥΣΙΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΩΗΣ. Το ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Έγχορδα: Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κονπάσο, Πνευστά: Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Κόρνο, Σαξόφωνο, Τρομπόνι, Πιάνο, Κιθάρα, Κρουστά, Ανώτερα Θεωρητικά: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση), Μονωδία. Το ΜΟΝΤΕΡΝΟ/ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ (Ακορντεόν, Αρμόνιο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Νς, Σύγχρονο Τραγούδι, Εργαστήρι Τζαζ Αυτοσχεδιασμού). Το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

Ενώ, από φέτος προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ανάλογα με το ενδιαφέρον τα εξής νέα τμήματα: Το ΛΑΪΚΟ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ (Κανονάκι, Κλαρίνο, Ούτι, Λαούτο, Νέι, Ταμπουράς, Λύρα, Παραδοσιακά Κρουστά, Θεωρία Παραδοσιακής Μουσικής), το ΤΜΗΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά του Ωδείου μας, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Παιδική και η Μικτή Χορωδία, τα Μουσικής Δωματίου, τα σύνολα Σύγχρονης Μουσικής, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και οι που γίνονται στη διάρκεια όλης της Ωδειακής χρονιάς, δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους.

Οι εγγραφές για τη στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα αρχίσουν και πάλι στις 31 Αυγούστου.

Όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Ωδείο να κάνουν εγκαίρως την εγγραφή τους ώστε να μπορέσει το Ωδείο να οργανώσει τα ανάλογα τμήματα.

Μάλιστα, με απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ αποφασίστηκε έκπτωση 50% επί του ποσού της εγγραφής, για όσους πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έως και την 15 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες τηλεφωνικά στη γραμματεία του Ωδείου στα τηλέφωνα: 24210-36992,24210-39594, (ώρες γραμματείας: 9:00-22:00).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση