Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Επιτυχής η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας
Επιτυχής η 2η  Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας

Επιτυχής η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας

Μια πολύ ωραία μουσική εκδήλωση απόλαυσαν οι φιλόμουσοι που κατέκλυσαν τη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου στη το Σάββατο 17 οεμβρίου, στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας. Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν γνωστός κιθαρίστας και συνθέτης Κώστας Γρηγορέας.

Πέντε ορχήστρες κιθάρας , Κιθαριστικό Σύνολο Ωδείου Πολυρυθμία Πρέβεζας με μαέστρο τον κιθαρίστα ίκο Ρώσσο,«Solarpege» Σύγχρονο Ωδείο ς (ΣΩΛ) με μαέστρο τον κιθαρίστα Νίκο Κουτσιούλη, Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο “Guitar Heroes” Δήμου Θερμαϊκού με μαέστρο την κιθαρίστα Ευαγγελία Παράσχου, Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» με μαέστρο τον κιθαρίστα Γιώργο Νάκη και η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva με μαέστρο την κιθαρίστα Ευαγγελία Γούσια, απέδωσαν έργα γνωστών συνθετών διασκευασμένα για κιθαριστικά σύνολα.

Το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνθέτης Κώστας Γρηγορέας , δίδαξε τα δικά του έργα, «Δήλος» και «Πανσέληνος στο Μόλυβο»,στα μέλη των κιθαριστικών συνόλων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έκλεισε με την παρουσία του έργου «Πανσέληνος στο Μόλυβο», από μικτή ομάδα όλων των Κιθαριστικών συνόλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευαγγελίας Γούσια, ενθουσιάζοντας τον ίδιο το συνθέτη και τους θεατές.

Στις 19.30 ξεκίνησε η όπου κάθε σύνολο παρουσίασε μια σειρά έργα γνωστών συνθετών.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου “ S e m p r e V i v a ” και το Ωδείο Μ ε λ ω τ ρ ό π ι ο, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και την με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, παραβρέθηκαν ο προέδρος του ΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ , δημοτικός σΣύμβουλος Γιώργος Βλις και ο του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, δημοτικός σΣύμβουλος Μιχάλης Καπουρνιώτης και η δΔιευθύντρια του Ωδείου Μ ε λ ω τ ρ ό π ι ο Βίκυ Ευθυμίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση