Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Επιτυχές το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών
Επιτυχές το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Επιτυχές το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Επιτυχί σημείωσε το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, που πργματοποιήθηκε την Κυριακή 12/01 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως , με προσκεκλημένο ομιλητή τον άρχοντα τ.Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτη   Δημήτριο Νεραντζή, στο πλαίσιο του Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

 

Ο κ. Νεραντζής δίδαξε, επί τη βάσει των κλασικών μαθημάτων της Εκκλησιαστικής Μουσικής, την Τέχνη απόδοσης της Βυζαντινής Σημειογραφίας, την Ερμηνευτική προσέγγιση των χαρακτήρων της Βυζαντινής Μουσικής, σύμφωνα με την προφορική και γραπτή Πατριαρχική .

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  εώργιος Σιώκος, ευχαρίστησε τοδΔ/ντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της  Μ. Δημητριάδος αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου για την παρότρυνση και παρουσία των ών αυτής στο σεμινάριο, καθώς και τους ιερο για την θετική ανταπόκριση στη πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου.

Χαιρετισμό, εκ μέρους της Σχολής και του δ/ντού της απηύθυνε, στη συνέχεια, ο εκ των καθηγητών της, του Μητροπολιτικού Ν. Βόλου Ευστάθιος .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση