Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Επιτυχές το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών
Επιτυχές το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Επιτυχές το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Επιτυχία σημείωσε το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε την 12/01 στο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως , με προσκεκλημένο ομιλητή τον άρχοντα τ.Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτη   Δημήτριο Νεραντζή, στο πλαίσιο του Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει ο Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

 

Ο κ. Νεραντζής δίδαξε, επί τη βάσει των κλασικών μαθημάτων της Εκκλησιαστικής Μουσικής, την Τέχνη απόδοσης της Βυζαντινής Σημειογραφίας, την Ερμηνευτική προσέγγιση των χαρακτήρων της Βυζαντινής Μουσικής, σύμφωνα με την προφορική και γραπτή Πατριαρχική παράδοση.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Γεώργιος Σιώκος, ευχαρίστησε τοδΔ/ντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της  Μ. αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου για την παρότρυνση και παρουσία των μαθητών αυτής στο σεμινάριο, καθώς και τους ιεροψάλτες για την θετική ανταπόκριση στη πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου.

Χαιρετισμό, εκ μέρους της Σχολής και του δ/ντού της απηύθυνε, στη συνέχεια, ο εκ των καθηγητών της, πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ν. Αγίου Νικολάου  Ευστάθιος Γραμμένος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση