Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στη Μακρινίτσα
Εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στη Μακρινίτσα

Εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στη Μακρινίτσα

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στη 13:00 το μεσημέρι στη πλατεία της Μακρινίτσας η παραδοσιακή ορχήστρα Ιωνία θα παρουσιάσει ένα εορταστικό μουσικό με παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και παραδοσιακά τραγούδια.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από τη Μακεδονία, την Ανατολική Ρωμυλία, κάλαντα Πόντου, Ηπείρου, Κρήτης, Θράκης, Ικαρίας, Κεφαλονιάς, Χίου και Κάλαντα των Φώτων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ σε με την Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας και εντάσσεται στο εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η παραδοσιακή Ορχήστρα Ιωνία αποτελείται από τους, βιολί : Δημήτρης Δεμελής, Κλαρίνο: Σταύρος Κουσκουρίδας, Κανονάκι: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Ούτι: Δημήτρης Μαμούρης, Σαντούρι: Στέλλα Κριτσίνη, Ακορντεόν: Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, Πιάνο: Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Μαντολίνο: Σοφία Σωτηροπούλου, Μαντολίνο: Θανάσης Μπασδάνης Σαντούρι: Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Λαούτο: Χαρά Ντελή, Γκάιντα: Νίκος Μούτσελος, Κανονάκι : Αποστολία Ευαγγέλου, Σαντούρι: Γιάννης Γκαβαρδίνας, Σαντούρι: Αποστόλης Πιτσιάβας, Μπάσο Ηλεκτ.: Κωνσταντίνος Μεγκές, Νταούλι: Νικόλας Μυλωνάς, Ντέφι : Χριστιάννα Στάμου, Παρ. κρουστά: Νεκτάριος Δεμελής.

Η Ορχήστρα και Χορωδία «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005. Η και το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με την παραδοσιακή μουσική και η διάθεση για μετάδοση αυτών στα ήταν οι λόγοι της δημιουργίας της. Είναι ένα σύνολο από 20μελή ορχήστρα αποτελούμενη από καθηγητές μουσικής και από 120μελή χορωδία αποτελούμενη από ηλικίας 4 – 18 χρόνων.

Οι εμπνευστές και δημιουργοί της, Κορνηλία Φραγκογιάννη και Νεκτάριος Δεμελής. Στα δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά , η «ΙΩΝΙΑ» έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με τους : Πέτρο Γαϊτάνο, Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κότσιρα, Εστουδιαντίνα, Νάντια Καραγιάννη, έχει συμμετάσχει σε τιμητική συναυλία για το Μίμη Πλέσσα, παρουσία του ιδίου, ακόμη στη συναυλία – για τα 90χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με τη Μπέττυ Χαρλαύτη και μέλη της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και στη συναυλία για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021. Το ρεπερτόριο της «Ιωνίας» καλύπτει από τη ως την Κρήτη κι από τα Επτάνησα ως την Κύπρο.

Μαέστρος της χορωδίας είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη, και διευθυντής ορχήστρας ο Νεκτάριος Δεμελής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση