Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 7:00 μ.μ., πραγματοποιείται η εκδήλωση «Σαμοθράκης βήμα» για την οικονομική ενίσχυση της πληγείσας Σαμοθράκης από Φορείς του Ν. Έβρου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Επαγγελματικά, Κοινωνικά & Αθλητικά Σωματεία, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς και Συλλόγους της Ομογένειας.Μία αλυσίδα αγάπης – συμπαράστασης – αλληλεγγύης σχηματίστηκε και μεγαλώνει καθημερινά!

Από τους που στηρίζουν αφιλοκερδώς την εκδήλωση, δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείψει η διεθνώς αναγνωρισμένη  Σαμοθρακήτισσα μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια, δείχνοντας έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της.

Εξάλλου, έχει δείξει πολλές φορές και ποικιλοτρόπως την και το ενδιαφέρον της για τη γενέτειρά της.

Μεταξύ αυτών, μελοποίησε τους στίχους -αφιερωμένους στο νησί- του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμου και προέκυψε το Παραδοσιακό τραγούδι «Σαμοθράκης βήμα» , το οποίο ασφαλώς δεν θα λείψει από την εκδήλωση.

Κι όπως δήλωσε η μουσικοσυνθέτις στα ορμώμενη από τους στίχους του τραγουδιού “Θέλω η Σαμοθράκη μας να παραμείνει το «Ροδόσταμο της Θράκης» ”…

Μαζί της θα ερμηνεύσουν ο Κώστας Τηγάνης –ο ερμηνευτής του τραγουδιού δισκογραφικά- καθώς κι ο Βασίλης Χιτζής και θα τη συνοδεύουν ο Γιάννης Σαριανίδης στο πιάνο και ο Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα/κρουστά.

Στην συμμετέχει επίσης αφιλοκερδώς το αξιόλογο μουσικό σχήμα “Σολάτρεις” με τους Δημήτρη Κανίδη, Δανάη Καλογιάννη, Β. Κουτσονά και Γ. Μπυράκη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεά εξοπλισμού στον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/gUVz0dDIru -

  • Ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων #ΚυρΜητσοτάκης - https://t.co/jAGU5nNN9H -

  • Πανηγυρίζει η μονή  Αγίου Λαυρεντίου #μονή ΑγίουΛαυρεντίου - https://t.co/TuXhuNkBBX -

"Αλιεύοντας" την είδηση