Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Εκδηλώσεις σήμερα στο Βόλο για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας
Εκδηλώσεις σήμερα στο Βόλο για  την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Εκδηλώσεις σήμερα στο Βόλο για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Ένας στους 100 ανθρώπους θα αναπτύξουν σχιζοφρένεια

Εκδηλώσεις για  την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας πραγματοποίησαν σήμερα στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου η μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΜΚΟ) ” ΔΙΟΔΟΣ”,  σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Δράση και Ενέργεια» και στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού τα μέλη του  Κέντρου Ημέρας Πρόληψης και ΟλιστικΣτήριξης (Κ.Η.Π.Ο.Σ.) χόρεψαν Zumba, έπαιξαν και έψαξαν τον κρυμμένο θησαυρό.

Επίσης οι εργαζόμενοι  ψυχικής υγείας ενημέρωναν τους πολίτες με φυλλάδια για τα ψυχικά νοσήματα.

Όπως ανέφερε η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια του ΚΗΠΟΣ, Παναγιώτα Ποτουρίδου, ένας στους 100 ανθρώπους θα αναπτύξουν σχιζοφρένεια κάποια στιγμή στη τους. «Όλο και κάποιον θα γνωρίζουμε στην οικογένεια ή στο ευρύτερο κοινωνικό μας περιβάλλον. Εξαιτίας όμως των προκαταλήψεων εναντίον των ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες πολλοί από μας δεν γνωρίζουμε πως έχουν επηρεαστεί οι ζωές των άλλων, ή πόσο πληγώνονται όταν ο κόσμος χρησιμοποιεί σκληρές ετικέτες όπως «τρελός» ή «σχιζοφρενής».

Η ίδια εξήγησε πως  η σχιζοφρένεια είναι θα θεραπεύσιμη ασθένεια του εγκεφάλου»  και  ότι “οι ασθενείς αυτοί με την σωστή θεραπευτική , με τις αθλητικές δραστηριότητές τους, με τη μουσική και το χορό μπορούν να είναι λειτουργικοί μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

Επίσης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στόχο έχουν να κάνουν γνωστή στην κοινωνία της πόλης τη λειτουργία του ΚΗΠΟΣ που προσφέρει δωρεάν , ατομική θεραπεία, ομαδική θεραπεία, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και πολλά άλλα. «Νομίζω ότι πλέον έχει φθάσει η ώρα να δώσουμε στους ανθρώπους που ζουν με ψυχική ασθένεια το σεβασμό που αξίζει σε κάθε άνθρωπο».

Η  Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΔΙΟΔΟΣ” εκπονεί προγράμματα αποασυλοποίησης κι επανένταξης ατόμων με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και δραστηριοποιείται στο Βόλο από τον Αύγουστο του 2006 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργούς».

Η ΔΙΟΔΟΣ Α.μ.Κ.Ε., ξεκίνησε με τη  λειτουργία του οικοτροφείου «Μαζί» στην Κ. Καρτάλη 227  όπου διαμένουν 15 άτομα με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς στα οποία παρέχεται επί εικοσιτετράωρης βάσης. Στον ίδιο άξονα λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2008 στην οδό Μεταμορφώσεως 23α το Κέντρο Ημέρας Πρόληψης και Ολιστικής Στήριξης (Κ.Η.Π.Ο.Σ.), όπου παρέχονται , από εξειδικευμένο προσωπικό σε ενήλικες με , όπως για παράδειγμα ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και θεραπευτικές ομάδες. Τέλος, από το 2013 λειτουργεί Προστατευόμενο Διαμέρισμα, που φιλοξενεί 4 άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αυτονόμησης πριν επιστρέψουν ανεξάρτητοι στην κοινότητα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση