Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Χορωδιογραφίες του Γιάννη Καρκάλα στην ΕΡΤ Βόλου
Χορωδιογραφίες του Γιάννη Καρκάλα στην ΕΡΤ Βόλου

Χορωδιογραφίες του Γιάννη Καρκάλα στην ΕΡΤ Βόλου

Την Πρσκευή 15 Φεβρουαρίου , στις 9.00 το βράδυ, στις Χορωδιοραφίες, την παραγωγή της για το τρίτο πρόγραμμα που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Μαέστρος Γιάννης Καρκάλας. Συζητά για την χορωδιακή εργογραφία του. Αφηγείται την γνωριμία του με τον Σταύρο Κουγιουμτζή και την συνεργασία μαζί του.

Όλα αυτά τα χρόνια της χορωδιακής διαδρομής του, με δεκάδες συναυλίες, συμ σε χορωδιακούς διαγωνισμούς, βραβεία ,διακρίσεις, συνεργασίες με ορχήστρες ,μαέστρους και solist υπήρξε και πλούσια συγγραφική εργασία, που αποτυπώθηκε σε 13 βιβλία.

Ο Γιάννης Καρκάλας εναρμόνισε 22 του συνθέτη για μικτή χορωδία και πιάνο, που ευδοκίμησε να εκδοθούν σε βιβλίο, αλλά και έκδοση ψηφιακού δίσκου με παραγωγό τον ότη Μαυρουδή.

Ο μαέστρος αφηγείται την γνωριμία, την συνεργασία του και αναλύει την καλλιτεχνική προσωπικότητα αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Στην εκπομπή θα ακουστούν ,με την Δημοτική Χορωδία από συναυλία που δόθηκε τον Οκτώβριο του 1999 στο Δημοτικό Θέατρο , με την συνοδεία στο πιάνο της Ελένης Τσαρδακά.

Η εκπομπή ΧορωδιοΓραφίες μεταδίδεται την πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, από το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: http://webradio.ert.gr/trito/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση