Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Χορωδιογραφίες του Γιάννη Καρκάλα στην ΕΡΤ Βόλου
Χορωδιογραφίες του Γιάννη Καρκάλα στην ΕΡΤ Βόλου

Χορωδιογραφίες του Γιάννη Καρκάλα στην ΕΡΤ Βόλου

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου , στις 9.00 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, την παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το τρίτο που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Μαέστρος Γιάννης Καρκάλας. Συζητά για την χορωδιακή εργογραφία του. Αφηγείται την γνωριμία του με τον Σταύρο Κουγιουμτζή και την συνεργασία μαζί του.

Όλα αυτά τα χρόνια της χορωδιακής διαδρομής του, με δεκάδες συναυλίες, συμμετοχές σε χορωδιακούς διαγωνισμούς, βραβεία ,διακρίσεις, συνεργασίες με ορχήστρες ,μαέστρους και solist υπήρξε και πλούσια συγγραφική εργασία, που αποτυπώθηκε σε 13 βιβλία.

Ο Γιάννης Καρκάλας εναρμόνισε 22 τραγούδια του συνθέτη για μικτή χορωδία και πιάνο, που ευδοκίμησε να εκδοθούν σε βιβλίο, αλλά και έκδοση ψηφιακού δίσκου με παραγωγό τον Νότη Μαυρουδή.

Ο μαέστρος αφηγείται την γνωριμία, την συνεργασία του και αναλύει την καλλιτεχνική προσωπικότητα αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια ,με την Δημοτική Χορωδία από συναυλία που δόθηκε τον Οκτώβριο του 1999 στο Δημοτικό Βόλου, με την συνοδεία στο πιάνο της Ελένης Τσαρδακά.

Η εκπομπή ΧορωδιοΓραφίες μεταδίδεται την πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, από το τρίτο της ΕΡΤ, ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: http://webradio.ert.gr/trito/

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση