Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Aπολυτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Aπολυτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος

Aπολυτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Με την ευχή κι την ευλογί του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου και με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βόλο οι Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το περατωθέν σχ. έτος – 2018.
Στις έλαβαν μέρος δεκαεπτά τελειόφοιτοι σπουδαστές, προερχόμενοι από τη Σχολή του Βόλου και τα παραρτήματα του Αλμυρού και της ς, έξι υποψήφιοι για πτυχίο και ένδεκα υποψήφιοι για δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν ενώπιον Επιτροπής ορισθείσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαρτισθείσης δε από τους κάτωθι καθηγητές, διπλωματούχους Βυζαντινής Μουσικής:
Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, δ/ντή της Σχολής, ως πρόεδρο
Αρχιμ. Ειρηναίο άκο, δ/ντή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως μέλος,
Αθανάσιο Παναγούλη, πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ως μέλος,
Σοφοκλή Μουρτζόπουλο, πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Βόλου, ως μέλος και
Δημήτριο Χατζηγεωργίου, πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ως μέλος.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε η Μαρία – Δέσποινα Λουκίδου, καθηγήτρια Μουσικής στο .
Η Επιτροπή, ύστερα από πολύωρη εξέταση των υποψηφίων, απένειμε εις άπαντες τους προβλεπόμενους τίτλους, με Άριστα Παμψηφεί.
Με πρόταση δε του διευθυντού της Σχολής και απόφαση του συλλόγου των Καθηγητών της, θεσπίστηκε, από φέτος, η απονομή τριών τιμητικών Βραβείων, εις μνήμην τριών κορυφαίων και διαπρεπών προσωπικοτήτων, το έργο των οποίων στη δια και προαγωγή της Βυζαντινής Ψαλτικής μας Παράδοσης είναι πανελληνίως αναγνωρισμένο, οι οποίοι, ο καθένας από τη μεριά του, συνέδεσαν το όνομά τους με την ιστορία της Σχολής. Πρόκειται για το Βραβείο «Αρχιεπίσκοπος », το Βραβείο «Εμμανουήλ Χατζημάρκος» και το Βραβείο «Μιχαήλ Μελέτης», τα οποία θα φιλοτεχνηθούν και θα απονεμηθούν στους τέσσερις εκ των διαπρεπέστερων διαγωνισθέντων στις φετινές Απολυτήριες Εξετάσεις.
Στο τέλος της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του  κ. Ιγνατίου, συνεχάρη άπαντες για την άρτια εκτέλεση του προγράμματός τους, ευχαρίστησε από καρδιάς τα μέλη της ς Επιτροπής για την καθοριστική συμβολή τους στην διεκπεραίωση των εξετάσεων και ευχήθηκε στους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους να συνεχίσουν την ιεροψαλτική τους πορεία, με φόβο Θεού και γνήσιο εκκλησιαστικό πνεύμα, ενθυμούμενοι πάντοτε τις αρχές που έλαβαν κατά τη φοίτησή τους στην Σχολή.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση