Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι διοργανώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, λόγω κορωναϊού
Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι διοργανώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, λόγω κορωναϊού

Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι διοργανώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, λόγω κορωναϊού

Ο Ελλήνων Κιθαριστών μετά και την νέα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που αποφάσισε η κυβέρνηση, πήρε την απόφαση να αναβάλλει επ΄αόριστον τις διοργανώσεις όλων των φεστιβάλ κιθάρας που έχει την καλλιτεχνική εποπτεία. Με την πρώτη ευκαιρία που θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες, όλες οι διοργανώσεις θα συνεχίσουν την ιστορική διαδρομή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Συγκεκριμένα ο Ελλήνων Κιθαριστών διοργανώνει το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην , το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην Καστοριά, το Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων στην , το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το , το Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας & την Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στον Αγ. Ι. Ρέντη, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς στην , το Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά στο Θέατρο Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και το Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Εκτός από τα Φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών ίδρυσε 35 Κιθαριστικές Ορχήστρες σε όλη την Ελλάδα, ενταγμένες στην μεγάλη Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα που είναι επίσης δικό του δημιούργημα. Τέλος με συνεργάτη και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αντώνη Κοϊζα συνετέλεσε αποφασιστικά στην της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ο  Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013, από τον Στέλιο Γκόλγκαρη που είναι από την ίδρυση του, Πρόεδρος του Συλλόγου και τον Βασίλη Μαστοράκημε στόχο την ανάδειξη και προώθηση της κλασσικής κιθάρας, της κλασσικής μουσικής και του πολιτισμού, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

      Ο σκοπός και ο συμβολισμός, πέρα από τον καλλιτεχνικό του προσδιορισμό, έχει να κάνει με την Ελλάδα και με την νεολαία δίνοντας την ευκαιρία στα Ελληνόπουλα, να συνεργαστούν για έναν κοινό, μεγαλειώδη στόχο. να αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

  • Σύλληψη 30χρονου με αεροβόλο σε πάρκο του Βόλου - https://t.co/HkZXVVktEv -

"Αλιεύοντας" την είδηση