Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι διοργανώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, λόγω κορωναϊού
Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι διοργανώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, λόγω κορωναϊού

Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι διοργανώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, λόγω κορωναϊού

Ο μετά και την νέα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που αποφάσισε η κυβέρνηση, πήρε την απόφαση να αναβάλλει επ΄αόριστον τις διοργανώσεις όλων των φεστιβάλ κιθάρας που έχει την καλλιτεχνική εποπτεία. Με την πρώτη ευκαιρία που θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες, όλες οι διοργανώσεις θα συνεχίσουν την ιστορική διαδρομή τους στα πολιτιστικά του τόπου.

Συγκεκριμένα ο διοργανώνει το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην Καστοριά, το Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας & την Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στον Αγ. Ι. , το Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς στην Νίκαια, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά στο Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και το Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Εκτός από τα Φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών ίδρυσε 35 Κιθαριστικές Ορχήστρες σε όλη την Ελλάδα, ενταγμένες στην μεγάλη Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα που είναι επίσης δικό του δημιούργημα. Τέλος με συνεργάτη και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αντώνη Κοϊζα συνετέλεσε αποφασιστικά στην δημιουργία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ο  Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013, από τον Στέλιο Γκόλγκαρη που είναι από την ίδρυση του, Πρόεδρος του Συλλόγου και τον Βασίλη Μαστοράκημε στόχο την ανάδειξη και προώθηση της κλασσικής κιθάρας, της κλασσικής μουσικής και του πολιτισμού, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

      Ο σκοπός και ο συμβολισμός, πέρα από τον καλλιτεχνικό του προσδιορισμό, έχει να κάνει με την Ελλάδα και με την νεολαία δίνοντας την ευκαιρία στα Ελληνόπουλα, να συνεργαστούν για έναν κοινό, μεγαλειώδη στόχο. να αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση