Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Αφιέρωμα στους Γάλλους “έξι’’ στο Χόρτο Πηλίου
Αφιέρωμα στους Γάλλους “έξι’’ στο Χόρτο Πηλίου

Αφιέρωμα στους Γάλλους “έξι’’ στο Χόρτο Πηλίου

Ένα αφιέρωμα στους Γάλλους “έξι'' μέσα απο τη μουσική τους για κλαρινέτο και πιάνο, με τους Στέλιο Κοτρώτσιο κλαρινέτο και Ιωάννα Σιοπούδη πιάνο θα προυσιαστεί  το Σάββατο 20 οεμβρίου και ώρα  19:00 στην αίθουσα Γιώργος Χατζηνίκος,  στο Χόρτο οτίου Πηλίου.

Η έκφραση ή γενικά η ονομασία δημιουργήθηκε το 1920 απο το Γάλλο μουσικοκριτικό H. Collet. Οι έξι συνθέτες (G. Auric, L. Durey, A. Honegger, D. Milhaud, G. Tailleferre, F. Poulenc) εμπνεύστηκαν απο τους J. Cocteau και E. Satie αρχικά λόγω της έντονης διαμάχης με την αισθητική του ρομαντισμού και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο μουσικής που να πηγάζει από την καθημερινότητα, όπως τα καφέ σαντάν,τα λούνα πάρκ,τα καμπαρέ και ρυθμούς της jazz,της νοτίου ς κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και να μοιραστείτε την πρόσκληση της συναυλίας στο facebook: https://fb.me/e/e34y7O1bv

– Εκτός αγοράς υπάρχει η δυνατότητα σης εισιτηρίων στο τηλέφωνο 6936864831 ή στο email info@horto.net
– Οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι 30′ πριν την έναρξη της συναυλίας.
– Η είσοδος στις συναυλίες ξεκινά 1 ώρα πριν την έναρξη.
– Κρατήσεις γίνονται έως και την προηγούμενη ημέρα από την ημερομηνία της συναυλίας.
– Το Ίδρυμα ακολουθεί όλα τα και τους κανονισμούς που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
– Οι ακροατές μαζί με την αγορά του εισιτηρίου θα χρειαστεί να επιδείξουν το ή νόσησης.
———
Ο Στέλιος Κοτρώτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου στο ΔΩΛ και το 1995 αποφοίτησε με από την τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μελέτησε επίσης με σπουδαίους κλαρινετίστες οπως τους Σ. Μουρίκη, A.O. Popa , P. Radev, M. Lethiec, G. Volobuyev κ.α καθώς και με τον σπουδαίο δάσκαλο Γιώργο Χατζηνίκο. Αποφοίτησε επίσης με σαξοφώνου απο την τάξη του Θάνου Φυσέκη στο ΔΩΛ και συμμετείχε ενεργά σε master class με τους J.M. Londeix και Θ. Κερκέζο.

Η καλλιτεχνική του δράση περιλαμβάνει πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου κυρίως στην αλλά και στο εξωτερικό. Είναι μέλος των συνόλων «Ενωδεία», “Ο ήχος ως έχει¨ καθώς και της φιλαρμονικής του ΔΩΛ. Επι σειρά ετών υπήρξε μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του ΔΩΛ και δίδαξε κλαρινέτο και μουσική δωματίου σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία. Απο το 1997 είναι της τάξης κλαρινέτου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Διδάσκει επίσης στο Ωδείο Τρικάλων Α.Κασιώλα και στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Η Ιωάννα Σιοπούδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης με την Λ.Ρίζου και τον Τ. Σακελλάριο και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με τον G.Kern στο τμήμα «Παιδαγωγική Οργάνου (τραγουδιού)», απ'όπου αποφοίτησε με Μagister Artium το 1998. Έκτοτε εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ως καθηγήτρια και συνοδός πιανίστα. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Ενωδεία» (Δ.Καρβούνη) και του τρίο «Αντιθέσεις» (βιολί, κλαρινέτο, πιάνο). Έχει μελετήσει και συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες-παιδαγωγούς, όπως οι Γ.Χατζηνίκος, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Δημόπουλος, Δ.Τουφεξής, H. Höll, M. Pepe, R.Penkova κ.α. Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συνοδός τραγουδιστών και χορωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είσοδος: 10 ευρώ (αγορά μέσω viva)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση