Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Μουσικοθεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Θεατροχορευτικό σύνολο GRUPPO GIOIOSO
Μουσικοθεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Θεατροχορευτικό σύνολο GRUPPO GIOIOSO

Μουσικοθεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Θεατροχορευτικό σύνολο GRUPPO GIOIOSO

Μουσικοθεατρική σε συνεργασία με το σύνολο GRUPPO GIOIOSO θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο “ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ”.

Έτσι, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο πολιτισμού της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους, «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Τούτη τη φορά διοργανώνει σε συνεργασία με το σύνολο «GRUPPO GIOIOSO» μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη ανοιξιάτικη , που περιλαμβάνει, μουσική, χορό, θεατρικό δρώμενο με κοστούμια εποχής και γεύσεις του Μεσαίωνα!!

Ένα πρωτοειδομένο δεμα στο χρόνο όπου παρουσιάζονται ήθη, , ήχοι και χρώματα μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Μεσαίωνα και αφορά κυρίως την Ιταλία και την .

Έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό στο «Θεματικό Έτος Πολιτισμού», που αφορά όμως άλλες περιοχές της Ευρώπης, που όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρέπει το κοινό να το γνωρίσει.

Έχοντας σαν βάση τους χορούς εκείνης της μακρινής εποχής, η Ελένη Γλύνη, μετά μακρόχρονη ενασχόληση και μελέτη, δημιούργησε μια παράσταση που εμπλουτίζεται από ενδυματολογικές πληροφορίες, ήθη, , τα οποία είναι εμπνευσμένα από το «Δεκαήμερο» του Βοκκάκιου. Τα διηγήματα του “Δεκαήμερου” δεν είναι πάντοτε ερωτικά και ακόλαστα. Πολλά είναι τραγικά, ηρωικά, τρυφερά, παραδοξολόγα. Μέσα σ' αυτά περιγράφεται, με τρόπο θαυμαστό, ρεαλιστικό και ευχάριστο, μια ολόκληρη εποχή αλλά και γενικά η ανθρώπινη ψυχή, με τα πάθη της, με τις κωμικότητές της και τις ασχήμιες της.

Το θεατρικό ολοκληρώνεται με ένα γαμήλιο δείπνο, όπου διακρίνονται γευστικές συνήθειες, το στρώσιμο του τραπεζιού και συμπεριφορά των συμμετεχόντων. Βέβαια η όλη παράσταση εμπλουτίζεται με ανάλογη μουσική υπόκρουση.

Στο τέλος της παράστασης θα κληθεί όλο το κοινό να συμμετάσχει στα εδέσματα που θα περιλαμβάνει το γαμήλιο δείπνο και που με συνταγές αυθεντικές, από την συλλογή της Ελένης, θα παρασκευάσει ο Σεφ του ξενοδοχείου Ξενία.

Η όλη ιδέα, δημιουργία, συντονισμός και είναι της Ελένης Γλύνη, που διαθέτει μια τεράστια γνώση του αντικειμένου, αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης και μακροχρόνιας ενασχόλησης στους τόπους όπου συντελούνταν αυτές οι δράσεις. Αποτέλεσμα αυτής της γνώσης είναι και η τεράστια ιματιοθήκη που διαθέτει με φορεσιές του Μεσαίωνα.

Συντελεστές της εκδήλωσης:
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΝΗ: Συντονισμός Ομάδας, διδασκαλία χορών και κοστούμια.
ΑΡΤΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ: Μουσική Επιμέλεια.

ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΔΟΥΒΕΤΖΙΔΟΥ ΖΩΗ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΘΕΜΗΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ και ΤΕΝΕΚΕΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, Χορός και Ερμηνεία.

Μετά το δρώμενο, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, να γευτούν γεύσεις του Μεσαίωνα, και να συνομιλήσουν με την δημιουργό αυτής της μοναδικής εκδήλωσης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση