Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Kαρτ ποστάλ από την Ελλάδα στέλνει η Βικτόρια Χίσλοπ με το νέο της βιβλίο
Kαρτ ποστάλ από την Ελλάδα στέλνει η Βικτόρια Χίσλοπ με το νέο της βιβλίο

Kαρτ ποστάλ από την Ελλάδα στέλνει η Βικτόρια Χίσλοπ με το νέο της βιβλίο

Μεγαλύτερη υπηρεσία στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να προσφέρει η Βικτόρια Χίσλοπ, καθώς με το νέο της βιβλίο, που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά πρόσφατα, στέλνει… καρτ ποστάλ από τη χ μας στα εκατομμύρια των αναγνωστών της σε όλον τον κόσμο.

Μετά τα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, γέμισαν και τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας με φωτεινές καρτ ποστάλ. «Αθηναία», «Κρητικιά», Ελληνίδα πλέον και κάτοικος Αθηνών, η Βικτόρια Χίσλοπ βρίσκεται και πάλι στη χ μας αυτή την περίοδο για να παραστεί στις πολλές παρουσιάσεις του νέου βιβλίου της, 420 σελίδων, που έχει τίτλο «Οι καρτ ποστάλ» (μετάφραση Φωτεινή Πίπη, εκδ. Διόπτρα). Θα βρεθεί από την Πελοπόννησο έως την Ανατολική Μακεδονία για να συναντήσει και να μιλήσει με το κοινό της.

Η συγγραφέας του «Νησιού» και άλλων εκδοτικών επιτυχιών («Το νήμα», «Ο γυρισμός», «Ανατολή»), αγαπητή σε όλους τους Ελληνες χάρη στην αυθεντικότητα και την αμεσότητα του χαρακτήρα της, δίνει και αυτή τη φορά ένα μυθιστόρημα διαβαστερό και γεμάτο μηνύματα. Είναι «ένα εικονογραφημένο ταξίδι μυθοπλασίας», όπως χαρακτηρίζεται, και οι καρτ ποστάλ που στέλνονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας δημιουργούν σπονδυλωτά και βαθμιδωτά ένα ελληνικό πανόραμα, με ηρωίδα την Ελι. «Κάθε εβδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Ελι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα, και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Επειτα από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται, και η Ελι νιώθει μια απογοήτευση. Ομως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Ελι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της».

Η ελληνική έκδοση, από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι γεμάτη με ένθετες φωτογραφίες του Αλέξανδρου Κακολύρη, με τις πολύχρωμες και ατμοσφαιρικές «καρτ ποστάλ» από την Ελλάδα… Πολλές φορές, ένα maisntream έργο λογοτεχνίας, όπως και μια κινηματογραφική ταινία, μπορεί να επιτύχει περισσότερα από μια ακριβοπληρωμένη κρατική καμπάνια τουρισμού. Η Βικτόρια Χίσλοπ έχει από μόνη της χριστεί πρέσβειρα της Ελλάδας και με μόνο κίνητρο την .

Αύριο, η Βικτόρια Χίσλοπ θα βρίσκεται για την παρουσίαση του βιβλίου στο Ναύπλιο και την Τρίτη 8/11 στην Αθήνα, στον «Ιανό» της οδού Σταδίου. Ακολουθεί πυκνό πρόγραμμα: Κατερίνη (9/11), (10/11), Σέρρες (11/11), (12/11), (14/11), Αγρίνιο (15/11), (16/11), (17/11) και Αθήνα στο Public της πλατείας Συντάγματος (18/11) και στο βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» (19/11).

…και οι καρτ ποστάλ του Καζαντζάκη στον Σικελιανό και η «Παριζιάνα» του Γαλάνη

Με επιμονή στην ποιότητα, που φαίνεται και από τους εξαιρετικούς έντυπους καταλόγους, ο οίκος δημοπρασιών Βέργος συνεχίζει τις δημοπρασίες του και τα αποτελέσματα δείχνουν πάντα ότι υπάρχει κοινό συλλεκτών, μεγάλων και μικρών, που παρακολουθεί τη διάθεση στην αγορά πολύτιμων αντικειμένων. Η επόμενη δημοπρασία είναι για 496 βιβλία, χειρόγραφα, έγγραδα και χαρακτικά και έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza στις 6 μ.μ. Ο πλήρης κατάλογος, βεβαίως, με τις περιγραφές των λαχνών της δημοπρασίας είναι ήδη διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του οίκου (www.vergosauctions.com).

Στα είδη που θα δημοπρατηθούν ξεχωρίζουν πολλά, ανάμεσα στα οποία μπορεί να βρει κανείς ένα αντίτυπο της περίφημης Χάρτας του Ρήγα (Βιέννη 1797), από τα ελάχιστα που βρίσκονται ακόμα σε ιδιωτικά χέρια.

Επίσης, διατίθεται ενότητα 25 αυτόγραφων καρτών του Νίκου Καζαντζάκη προς τον Αγγελο Σικελιανό (1933-1946), με σύντομα κείμενά του γεμάτα λυρισμό και ευαισθησία. Ενα αντίτυπο του «Οδυσσέα» του Καζαντζάκη (Αθήνα 1928) με εκτενείς αυτόγραφες διορθώσεις και συμπληρώσεις, που έγιναν με την προοπτική επανέκδοσης του έργου. Ενα μικρών διαστάσεων μονόφυλλο των Δυνάμεων ς με το οποίο προαναγγέλλουν την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή (Απρίλιος 1944). Το ένα από τα δύο γνωστά αντίτυπα της «Παριζιάνας» του Δ. Γαλάνη (1912-1913), μιας από τις σπανιότερες χαλκογραφίες του.

Τα προς δημοπράτηση αντικείμενα είναι διαθέσιμα έως τις 9 Νοεμβρίου στα γραφεία του οίκου Βέργος, Νεοφύτου Δούκα 10, 1ος όροφος, 10 π.μ.- 4 μ.μ. (το Σάββατο 10 π.μ.- 3 μ.μ.).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση