Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Μεγάλη η επιτυχία των δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»
Μεγάλη η επιτυχία των δωρεάν ξεναγήσεων  στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Μεγάλη η επιτυχία των δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Μεγάλη θεωρείται η των δωρεάν ξεναγήσεων που οργανώνουν και φέτος από κοινού το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Β. Σποράδων», με την Ένωση Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου σε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων .

Η τελευταία ξενάγηση, αυτή της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, έδειξε την «δίψα» για τον πολιτισμό και την μας, που έχουν οι συμ μας, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού μικροί αλλά και μεγάλοι συμ (γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, ές, φοιτητές) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έφθασαν σχεδόν τα 100 άτομα!

Το αίτημα μάλιστα όλων ήταν οι ξεναγήσεις να συνεχιστούν και πέραν του Μαρτίου, θέμα το οποίο εξετάζεται από τους συνδιοργανωτές, με στόχο ίσως, να γίνονται μικρές περιηγήσεις και σε άλλα ιστορικά σημεία του τόπου μας, με την των ξεναγών, επιλέγοντας και προορισμούς σε ανοιχτούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την τελευταία ξενάγηση, έκανε η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου «Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου» Μελίνα Κωστίδη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση