Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μεγάλη η επιτυχία των δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»
Μεγάλη η επιτυχία των δωρεάν ξεναγήσεων  στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Μεγάλη η επιτυχία των δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Μεγάλη θεωρείται η των ξεναγήσεων που οργανώνουν και φέτος από κοινού το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», με την και Κηδεμόνων Δ. Βόλου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Η τελευταία ξενάγηση, αυτή της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018, έδειξε την «δίψα» για τον πολιτισμό και την ιστορία μας, που έχουν οι συμπολίτες μας, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού μικροί αλλά και μεγάλοι συμπολίτες (γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έφθασαν σχεδόν τα 100 άτομα!

Το αίτημα μάλιστα όλων ήταν οι ξεναγήσεις να συνεχιστούν και πέραν του Μαρτίου, θέμα το οποίο εξετάζεται από τους συνδιοργανωτές, με στόχο ίσως, να γίνονται μικρές περιηγήσεις και σε άλλα ιστορικά σημεία του τόπου μας, με την βοήθεια των ξεναγών, επιλέγοντας και προορισμούς σε ανοιχτούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την τελευταία ξενάγηση, έκανε η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου «Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου» Μελίνα Κωστίδη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ #ΚέντροΥγείαςΒόλου - https://t.co/2a0iJK5LDZ -

  • Έντονη #χιονόπτωση στη Μαγνησία και το Βόλο #χιονόπτωση - https://t.co/Ss98aXpFQG -

"Αλιεύοντας" την είδηση