Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ Βόλου και Κίνας
Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ Βόλου και Κίνας

Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ Βόλου και Κίνας

Ως σημαντική πόλη με την οποία θα αναπτυχθεί περαιτέρω συνεργασία σε διάφορους τομείς, χαρακτήρισε τον Βόλο η Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zhana Qiyue, που εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της στην περιοδική έκθεση, με τον τίτλο “Από την σκηνή στο μουσείο, Κοστούμια κινεζικής όπερας” που εγκαινιάστηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Ευχαρίστησε παράλληλα την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς Σοφία Στάϊκου, για την έξυπνη, όπως την χαρακτήρισε επιλογή της, ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση στο Μουσείο Τσαλαπατα, καθώς πρόκειται για ένα κατάλληλο τοπίο, όπου τα κοστούμια φαίνονται ομορφότερα.

Επισήμανε πως η έκθεση είναι ένας σωστός τρόπος για την ανάδειξη της κινέζικης κουλτούρας και της παράδοσης των κινεζικών εθνοτικών ομάδων.

Σημείωσε ότι όπως η Ελλάδα, έτσι και η Κίνα, έχει σημαντική αρχαία ιστορία και υπενθύμισε ότι μεταξύ των δύο χωρών έχει ανοίξει σημαντικός δίαυλος πολιτιστικών ανταλλαγών, όπως η συγκεκριμένη έκθεση κινεζικών παραδοσιακών κοστουμιών.

Ενημέρωσε πως στην Κίνα ανεβαίνουν ελληνικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ γίνονται και εκθέσεις αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Εξέφρασε την πρόθεση της Πρεσβείας, ώστε στο μέλλον να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τον ΠΙΟΠ και την πόλη του και πρόσθεσε πως ο Βόλος και ευρύτερα η Θεσσαλία κατέχει σημαντική θέση στην περιοχή, και υπάρχει η δυνατότητα συνεργασιών, είτε είναι πολιτιστικές, είτε τουριστικές, είτε εκπαιδευτικές.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση της με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εκφράστηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία με κινεζικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάϊκου δεν έκρυψε τη χαρά της για το γεγονός ότι το Ίδρυμα το τελευταίο διάστημα έχει γίνει εξωστρεφές, με σκοπό να γίνουν γνωστά τα μουσεία που λειτουργούν υπό τον έλεγχο του.

Υποστήριξε πως ο κινέζικος είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο, και τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τους Έλληνες που οι κινέζοι τους αναγνωρίζουν ως συνομιλητές στο πολιτιστικό κομμάτι.

Όπως σημείωσε το Ίδρυμα θέλησε να δείξει στους κινέζους πως κινείται στους παλιούς δρόμους του μεταξιού, καθώς το Σουφλί του Έβρου αποτελεί πύλη για την Ευρώπη, και κατέληξε λέγοντας πως το μετάξι ενώνει, εκτός των άλλων, την Ελλάδα και την Κίνα.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

"Αλιεύοντας" την είδηση