Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ Βόλου και Κίνας
Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ Βόλου και Κίνας

Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ Βόλου και Κίνας

Ως σημαντική πόλη με την οποία θα αναπτυχθεί περαιτέρω συνεργασία σε διάφορους τομείς, χαρακτήρισε τον Βόλο η Πρέσβης της Κίνας στην Zhana Qiyue, που εξέφρασε τη της για την παρουσία της στην περιοδική έκθεση, με τον τίτλο “Από την σκηνή στο , Κοστούμια κινεζικής όπερας” που εγκαινιάστηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Ευχαρίστησε παράλληλα την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς Σοφία Στάϊκου, για την έξυπνη, όπως την χαρακτήρισε της, ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση στο Τσαλαπατα, καθώς πρόκειται για ένα κατάλληλο τοπίο, όπου τα κοστούμια φαίνονται ομορφότερα.

Επισήμανε πως η έκθεση είναι ένας σωστός τρόπος για την ανάδειξη της κινέζικης κουλτούρας και της παράδοσης των κινεζικών εθνοτικών ομάδων.

Σημείωσε ότι όπως η , έτσι και η Κίνα, έχει σημαντική αρχαία ιστορία και υπενθύμισε ότι μεταξύ των δύο χωρών έχει ανοίξει σημαντικός δίαυλος πολιτιστικών ανταλλαγών, όπως η συγκεκριμένη έκθεση κινεζικών παραδοσιακών κοστουμιών.

Ενημέρωσε πως στην Κίνα ανεβαίνουν ελληνικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ γίνονται και εκθέσεις αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Εξέφρασε την πρόθεση της Πρεσβείας, ώστε στο μέλλον να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τον ΠΙΟΠ και την πόλη του Βόλου και πρόσθεσε πως ο Βόλος και ευρύτερα η Θεσσαλία κατέχει σημαντική θέση στην περιοχή, και υπάρχει η δυνατότητα συνεργασιών, είτε είναι πολιτιστικές, είτε τουριστικές, είτε εκπαιδευτικές.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση της με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εκφράστηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία με κινεζικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάϊκου δεν έκρυψε τη της για το γεγονός ότι το Ίδρυμα το τελευταίο διάστημα έχει γίνει εξωστρεφές, με σκοπό να γίνουν γνωστά τα μουσεία που λειτουργούν υπό τον έλεγχο του.

Υποστήριξε πως ο κινέζικος πολιτισμός είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο, και τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τους που οι κινέζοι τους αναγνωρίζουν ως συνομιλητές στο πολιτιστικό κομμάτι.

Όπως σημείωσε το Ίδρυμα θέλησε να δείξει στους κινέζους πως κινείται στους παλιούς δρόμους του μεταξιού, καθώς το Σουφλί του Έβρου αποτελεί πύλη για την , και κατέληξε λέγοντας πως το μετάξι ενώνει, εκτός των άλλων, την Ελλάδα και την Κίνα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση