Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » «Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας»
«Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας»

«Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας»

«Τότε είπε και εγεννήθηκεν η …»

Εκδήλωση με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα για τη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/5 στο Θέατρο της «ς Ηλεκτρικής», με τίτλο: «Τότε είπε και εγεννήθηκεν η θάλασσα…», παρουσία του Μητροπολίτου και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Η διοργανώθηκε από τον νέο φορέα πολιτισμού της Μητροπόλεως «ΜΑΓΗΤΩ ΚΙΒΩΤΟΣ», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.).

Το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην , παρακολούθησε μια παράσταση που ΄΄ντύθηκε΄΄ με λόγο, μουσική και τραγούδια, όλα αφιερωμένα στη θάλασσα. Μέσα από τραγούδια και μικρά υπέροχα αποσπάσματα ελληνικών λογοτεχνικών κειμένων αποδόθηκαν εικόνες, όψεις και αισθήσεις για τη θάλασσα.

Την εκδήλωση άνοιξε με εισαγωγική ομιλία η κα. Αδαμαντία Μουτσινά, μέλος του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια της παράστασης αποδόθηκαν με μαγευτικό τρόπο σε θεατρικό αναλόγιο κείμενα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων και στοίχοι κορυφαίων Ελλήνων ποιητών που αναφέρονται στην θάλασσα όπως του Κώστα λη, Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρου Βρεττάκου Ανδρέα Εμπειρίκου, Γιώργου Σεφέρη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Ανδρέα Καρκαβίτσα, Όμηρου, Στρατή Μυριβήλη, Κώστα Ουράνη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καββαδία, Μελισσάνθης και της Δημοτικής μας ποίησης.

Την απόδοση των κειμένων και των ποιημάτων έκαναν η κα. Κική Δανιηλίδου, ηθοποιός και Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων στη ΔΔΕ Μαγνησίας και ο κ. Γιάννης Παπαθανάσης, ηθοποιός στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Οι δύο καλλιτέχνες εποίησαν ήθος και ταξίδεψαν τον κόσμο μεταφέροντας μέσα από τον λόγο τους συναισθήματα και εικόνες άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θάλασσα.

Το μουσικό κομμάτι της παράστασης κάλυψε η Υψίφωνος κ. Χριστίνα Μαργαρίτου, Μουσικοσυνθέτης και Καθηγήτρια Ανωτέρων Θεωρητικών και μονωδίας, συνοδευόμενη στο πιάνο από την κ. Άννα Βογιατζή – Οικονόμου, Μουσικός, καθηγήτρια Ανωτέρων Θεωρητικών και Διευθύντρια του Ωδείου Φραντς Λιστ και στο βιολί από την κ. Άντζελα Μπατίστα, καθηγήτρια βιολιού. Η κ. Μαργαρίτου ερμήνευσε με την εξαιρετικά καλλιεργημένη φωνή της τραγούδια για τη θάλασσα σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, ΜαρίζαςΚωχ, Ηλία Ανδριόπουλου και Κώστα Χατζή.

Η παράσταση ολοκληρώθηκε στον κατάμεστο χώρο του θεάτρου με την ευχάριστη αποδοχή του κοινού η οποία εκφράστηκε μέσα από το έντονο, παρατεταμένο και όλο ενθουσιασμό χειροκρότημα. Στο τέλος της παράστασης ηθοποιοί και μουσικοί δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του κοινού.

Η εκδήλωση αποτελεί πρόγευση από μια σειρά συνεργασιών που έπονται ανάμεσα στη «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» με διάφορους άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς οι οποίοι με την σειρά τους εκτελούν θαυμαστό έργο στον τομέα τους. Η εκδήλωση «Τότε είπε και εγεννήθηκεν η θάλασσα…» αποτελεί μέρος ενός συνόλου εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και πνευματικών συναντήσεων που θα λαμβάνουν χώρα στην πόλη και στην περιφέρεια του νομού καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, με γενικό τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση