Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Λαμπρό φινάλε για την Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο
Λαμπρό φινάλε για την Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Λαμπρό φινάλε για την Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Ενώπιον πλήθους, στην παραλία του Βόλου, το βράδυ της Τετάρτης 10/6, έκλεισε υποδειγματικά η Ναυτική Εβδομάδα Βόλου 2015, με μεγάλη εκδήλωση για τους νέους διωγμούς των χριστιανών με γενικό τίτλο: “ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ”. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ι.Μ. Δημητριάδος, ο πολιτιστικός φορέας ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ με την υποστήριξη της Agape Hellas και του Ορθοδόξου Δικτύου Ενημέρωσης.

Η εκδήλωση, που αξίζει να σημειωθεί, είναι η πρώτη του είδους στην , άνοιξε με προσευχή του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Εμμανουήλ Τουφεξή, Γεν. Διευθυντού της Agape Hellas, που τόνισε πως στην σήμερα διώκονται και δεινοπαθούν κυρίως χριστιανοί αλλά και άλλοι άνθρωποι, θύματα μιας πρωτοφανούς βίας απέναντι στο κάθε τι διαφορετικό.

Ο κ. Τουφεξής τόνισε την ανάγκη να γίνει σαφές ότι οι χριστιανοί στους διωγμούς δεν απαντούν με τη βία αλλά με την προσευχή, ακολουθώντας το παράδειγμα και τις διδαχές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε όσους σας καταριούνται, να κάνετε καλό στους διώκτες σας».

Στη συνέχεια προβλήθηκαν δύο συγκλονιστικά βίντεο από την : Βίντεο μουσουλμάνου σιϊτη μουφτή από το Λίβανο που καλεί για την και μάλιστα στα εβραϊκά και του ο Γαβριήλ Ναντάφ, Ορθοδόξου Ιερέως του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από την Ναζαρέτ, που εκθέτει τις θέσεις του για τους διωγμούς των χριστιανών ενώπιον του Ο.Η.Ε. Ο π. Γαβριήλ πρωτοστατεί στην ενσωμάτωση των χριστιανών στην ισραηλινή κοινωνία, δεχόμενος πολλές φορές απειλές ακόμη και για τη ζωή του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: Ο Θεός και Σωτήρας και Λυτρωτής μας, το πρόσωπο που άλλαξε την του κόσμου». H ταινία που βασίζεται στο Κατά Λουκάν Άγιο Ευαγγέλιο, έχει μεταγλωττιστεί σε περισσότερες από 1200 και διαλέκτους και την έχουν δει περισσότεροι από 5 δισεκατομμύρια θεατές.

Ακολούθησε ομιλία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος επισήμανε ότι «…Πρέπει να διακηρύξουμε παντού πως ο Χριστός είναι μόνο , το ελληνικό πνεύμα είναι πνεύμα φιλάνθρωπο και πως η Μεσόγειος πρέπει να ξαναγίνει θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού. Οι χριστιανοί ξαναδιώκονται, αλλά καμία θρησκεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία, τον πόλεμο και την τρομοκρατία. Η θάλασσα αποτελεί ενωτικό παράγοντα για τις ανθρώπινες ψυχές και μέσο διάδοσης του Χριστιανισμού…».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετική του πολυμελούς συγκροτήματος ΡΥΘΜΟΣ με την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Νικολάου Χιώτογλου που συνοδευόταν από την γυναικεία-εφηβική χορωδία του Ωδείου ΡΥΘΜΟΣ.

Μοναδικά όλων των χωρών της Μεσογείου στα ελληνικά, τουρκικά, αραβικά, εβραϊκά, αρμενικά, γκρεκάνικα και ρομά από τους Νίκο Παπάζογλου, Ελεάνα Βαρελά, Βιολέτα Ντάγκαλου και την εξαιρετική Ζωή Τζαλαβρέττα.

Την εκδήλωση, που παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Νίκος Βαραλής και η Μαρία Τζελέπη, παρακολούθησε Αντιπροσωπεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Λιμενικού Σώματος Βόλου, καθώς και πλήθος κόσμου το οποίο με την παρουσία του ένωσε τη φωνή του για να μεταδοθεί το μήνυμα της ειρήνης, της ανεκτικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

neutiki_evdomada_ekd_mesogeios_08

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση