Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Κύκλος Ομιλιών για το Λαϊκό Πολιτισμό
Κύκλος Ομιλιών για το Λαϊκό Πολιτισμό

Κύκλος Ομιλιών για το Λαϊκό Πολιτισμό

Μ' υτό τον τρόπο εκτός πό τους/τις /τριες του εξ' αποστάσεως προγράμματος για το λαϊκό πολιτισμό θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δια ζώσης διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν το τρέχον εαρινό εξάμηνο με θέμα: «Εισαγωγή στη Λαογραφία».

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου θα έχουν ως εισηγητές εκτός από τον Εμμανουήλ Σέργη, το δρ. Νίκο Καρπούζη, συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΑΠ), τη Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, δρ. Λαογραφίας και την Ελπινίκη Ταστάνη, Δρ Λαογραφίας .

Η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα με εισηγητή τον Εμμανουήλ Σέργη, καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και θέμα: «Η γένεση μιας νέας επιστήμης: Το κοινωνικό και ιδεολογικό πλαίσιο∙ ο γερμανικός ρομαντισμός και ο ιδιότυπος αντίστοιχος ελληνικός∙ θεματολογία της ελληνικής Λαογραφίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση