Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κύκλος Ομιλιών για το Λαϊκό Πολιτισμό
Κύκλος Ομιλιών για το Λαϊκό Πολιτισμό

Κύκλος Ομιλιών για το Λαϊκό Πολιτισμό

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας

Εξαμηνιαίο κύκλο διαλέξεων με θέμα το λαϊκό πολιτισμό για το τρέχον εαρινό εξάμηνο θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι ενδιαφερόμενοι/ες στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας. Η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα.

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας της Μαγνήτων Κιβωτού δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν διαλέξεων σε ένα κύκλο επιστημονικών ομιλιών για το λαϊκό πολιτισμό. Ειδικότερα αυτή η δυνατότητα παρέχεται λόγω λειτουργίας του τριετούς εξ αποστάσεως προγράμματος (e-learning) με τίτλο: «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού» που ξεκίνησε η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας του πολιτιστικού φορέα της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Μ’ αυτό τον τρόπο εκτός από τους/τις σπουδαστές/τριες του εξ’ αποστάσεως προγράμματος για το λαϊκό πολιτισμό θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δια ζώσης διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν το τρέχον εαρινό εξάμηνο με θέμα: «Εισαγωγή στη Λαογραφία».

Οι διαλέξεις για το τρέχον εαρινό εξάμηνο είναι υπό την εποπτεία του ακαδημαϊκού υπεύθυνου του τρέχοντος εξαμήνου με θέμα «Εισαγωγή στη Λαογραφία» κ. Εμμανουήλ Σέργη, καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας.

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου θα έχουν ως εισηγητές εκτός από τον Εμμανουήλ Σέργη, το δρ. Νίκο Καρπούζη, συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΑΠ), τη Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, δρ. Λαογραφίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την Ελπινίκη Ταστάνη, Δρ Λαογραφίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα με εισηγητή τον Εμμανουήλ Σέργη, καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και θέμα: «Η γένεση μιας νέας επιστήμης: Το κοινωνικό και ιδεολογικό πλαίσιο∙ ο γερμανικός ρομαντισμός και ο ιδιότυπος αντίστοιχος ελληνικός∙ θεματολογία της ελληνικής Λαογραφίας».

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας του φορέα «Μανήτων Κιβωτός» θα ανακοινώνει έγκαιρα για κάθε το θέμα της κάθε εισήγησης, τον εισηγητή καθώς και τις σχετικές ημερομηνίες.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το υψηλό επίπεδο των ομιλιών του κύκλου εισηγήσεων για το λαϊκό πολιτισμό εξασφαλίζει η συμμετοχή των εξαίρετων ακαδημαϊκών και των επιστημονικών συνεργατών της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας. Η «Μαγνήτων Κιβωτός» πρόσφατα υπέγραψε συνεργασίας με το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης στο μέλλον θα συνεργαστεί και με άλλους φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νέους διακεκριμένους επιστήμονες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση