Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και στη Μαγνησία για παραγωγή ντοκιμαντέρ
Κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και στη Μαγνησία για παραγωγή ντοκιμαντέρ

Κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και στη Μαγνησία για παραγωγή ντοκιμαντέρ

Εγκρίθηκε το αίτημα της εταιρείας “ANEMON PRODUCTIONS” για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας των Εφοριών Αρχαιοτήτων μεταξύ αυτών της Μαγνησίας και Λάρισας κατά το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 30 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο παραγωγής με τίτλο «Η Ιστορία της Διατροφής στην Ελλάδα – από την μέχρι σήμερα».

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια” σχετική του Υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ενώ σύμφωνα με τους όρους προβλέπεται η κινηματογράφηση να πραγματοποιηθεί, εκτός περισχοινίσεων, ύστερα από έγκαιρη συνεννόηση των ενδιαφερομένων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. και σύμφωνα με τις υποδείξεις τους.

Η αεροκινηματογράφηση με χρήση drone να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε οργανωμένους και περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους, πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους για λόγους αποφυγής ατυχημάτων σε βάρος των επισκεπτών και του προσωπικού, σύμφωνα με τον «Κανονισμό Πτήσεων Αερομοντέλων».

Όσον αφορά στην των μνημείων, ο μηχανισμός θα πρέπει να κρατά σταθερή απόσταση 30 τουλάχιστον μέτρων από οποιοδήποτε μνημείο στην οριζόντιο και να πετά σε ύψος 100 τουλάχιστον μέτρων.

Επιπλέον σύμφωνα με τους όρους απαγορεύεται να μην γίνει καμία προσωρινή κατασκευή ή επέμβαση στα μνημεία για τις ανάγκες της κινηματογράφησης. Όσον αφορά στο Διαχρονικό Λάρισας να μην μετακινηθούν τα αντικείμενα και οι λήψεις να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρεμβολή της γυάλινης επιφάνειας.

Επιπλέον θα πρέπει να κατατεθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες αντίγραφο του οπτικοακουστικού έργου, που πρόκειται να παραχθεί, προκειμένου να προσδιοριστούν τα τέλη χρήσης εικόνων του οπτικοακουστικού έργου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση