Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Καταγραφή δημοσίων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου
Καταγραφή  δημοσίων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου

Καταγραφή δημοσίων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου

Στην κτγραφή των δημοσίων έργων ς που βρίσκονται σε χώρους του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Βόλου προχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας σε με την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Δήμου.

H αρμόδια , εωργία Μποντού – Τοκαλή (η οποία είναι και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής) είπε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που άρχισε να υλοποιείται μετά την διαπίστωση ότι εντός των ορίων του Δήμου Βόλου υπάρχει μια πληθ γλυπτών έργων – πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά-, που δεν υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένα.

Έτσι, τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε η διαδικασία της καταγραφής των έργων, σε με τις και τους διάφορους πολιτιστικούς , η οποία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής της. Θα ακολουθήσει η ανάλυσή τους, που θα περιλαμβάνει χρήσιμα στοιχεία για κάθε έργο, σε σχέση με τον καλλιτέχνη, την τεχνοτροπία του, την καλλιτεχνική αξία του, τον συμβολισμό του κ.α. Προκειμένου δε, τα στοιχεία αυτά να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερα, έχει ζητηθεί η συμβολή και συνεργασία με καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με την κ. Μποντού – Τοκαλή η σχετική μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και πρόθεση είναι να αξιοποιηθεί, τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για σκοπούς προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση