Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Καταγραφή δημοσίων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου
Καταγραφή  δημοσίων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου

Καταγραφή δημοσίων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου

Στην καταγραφή των δημοσίων έργων γλυπτικής που βρίσκονται σε χώρους του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Βόλου προχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας σε με την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Δήμου.

H αρμόδια αντιδήμαρχος, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή (η οποία είναι και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής) είπε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που άρχισε να υλοποιείται μετά την διαπίστωση ότι εντός των ορίων του Δήμου Βόλου υπάρχει μια πληθώρα γλυπτών έργων – πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά-, που δεν υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένα.

Έτσι, τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε η διαδικασία της καταγραφής των έργων, σε με τις και τους διάφορους πολιτιστικούς , η οποία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής της. Θα ακολουθήσει η ανάλυσή τους, που θα περιλαμβάνει χρήσιμα στοιχεία για κάθε , σε σχέση με τον καλλιτέχνη, την τεχνοτροπία του, την καλλιτεχνική αξία του, τον συμβολισμό του κ.α. Προκειμένου δε, τα στοιχεία αυτά να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερα, έχει ζητηθεί η συμβολή και συνεργασία με .

Σύμφωνα με την κ. Μποντού – Τοκαλή η σχετική μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και πρόθεση είναι να αξιοποιηθεί, τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για σκοπούς προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

"Αλιεύοντας" την είδηση